• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Slipp kaos vid USA-resor: svenskar får speciallösning

  Snart kan svenska passagerare få genomgå den tidskrävande gränskontrollen till USA i Sverige. Det uppger källor till Dagens Industri.

  Slipp kaos vid USA-resor: svenskar får speciallösning

  Alla som har rest till USA känner väl igen situationen. Långa köer till gränskontrollerna som sniglar sig fram och verkar närmast oändliga. Väldigt ofta är luftkonditioneringen undermålig och av en lång rad bås brukar endast ett fåtal vara öppnade.

  Snart kan det vara slut med det!

  Enligt källor till DI så ska regeringen nämligen inleda förhandlingar med USA vilket kan leda till att Arlanda ska bli en så kallad preclearance-flygplats.

  - Ett starkt Arlanda är viktigt för Stockholms och Sveriges konkurrenskraft. Därför är det viktigt för regeringen och mig att snabbt driva på frågan om preclearance. I dag reser nära 500 000 resenärer årligen från Sverige till olika destinationer i USA. Ett införande av preclearance skulle spara tid och pengar för såväl svenska som amerikanska företag, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).  

  Lösningen innebär att gränskontrollen sker utanför USA, i det här fallet på Arlanda och hittills är det endast ett fåtal flygplatser i Aruba, Bahamas, Förenade Arabemiraten, Irland och Kanada som har beviljats den speciella statusen. 

  Missa inte! 

  Lista: 5 länder i New York

  Nyheter:
  86-åringen som bor på ett kryssningsfartyg
  Oladdade mobiler och datorer förbjuds på USA-flyg
  Biljettrick ger billigare resor med SAS

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!