Annons
Annons
Sankt Bernardshundar ska sluta användas som fotorekvisita i Zermatt.

Sankt Bernardshundar ska sluta användas som fotorekvisita i Zermatt.

Nyhet

Slut med hundselfies framför Matterhorn

En schweizisk skidresort i Zermatt förbjuder nu fotograferingar med Sankt Bernardshundar. En grupp hundar av rasen har använts av ett företag för turistfotograferingar och vanvårdats i flera års tid, enligt djurrättsorganisationen SAP.

Text: Johanna Jackson • 2015-04-30 Uppdaterad 2015-04-30

Den berömda Sankt Bernardshunden har länge varit en symbol för Schweiz. Förr i tiden användes den robusta rasen i räddningsaktioner och som spårhundar i de schweiziska alperna.

Hundarnas ikoniska status har gjort dem till en populär fotorekvisita för turister, vilket ett företag i skidorten Zermatt dragit nytt av.

Men efter att den schweiziska djurrättsorganisationen Swiss Animal Protection Agency (SAP), larmat om missförhållanden väljer skidorten att sätta stopp för fotograferingarna. Det rapporterar The Telegraph och hänvisar till den schweiziska radiostationen Walliser Bote

Enligt SAP, som började undersöka företaget redan 2012 ska hundarna inte fått tillräckligt med mat, vatten eller promenader och tvingats vara ute allt för länge i kylan. Organisationen har nu erbjudit sig att ta hand om de fem hundarna som använts till fotograferingarna. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-04-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top