• Lokal tid 07:52
  • Huvudstad Kuala Lumpur
  • Valuta ringgit
  • Invånare 27.6 miljoner

Information

Malaysia är lite mindre än Sverige men har tre gånger så stor befolkning. Trots detta så består stora delar av landet av otillgängliga djungler och bergsområden där väldigt få människor lever.  Nationen består av den Malaysiska halvön, inklämd mellan Singapore och Thailand, samt den malaysiska delen av ön Borneo: Sabah och Sarawak. 85 % av befolkningen bor på den Malaysiska halvön.  
 
Islam är den dominerande religionen, men vid sidan av moskéerna finns mängder av kyrkor och tempel för både hinduer och buddister. Malajerna är den dominerande folkgruppen, medan kineserna är god tvåa följt av indierna.
 
Om dragplåstret för turisterna är den fantastiska naturen och de kritvita stränderna så är huvudstaden Kuala Lumpur det ekonomiska nav kring vilket den unga nationen (grundad 1957) snurrar. Åsikterna går isär – en opersonlig handelsstad eller ett hypermodernt shoppingmekka? Välj själv. Är du ute efter att handla billigt så hittar du garanterat det du söker i någon av KL:s jättegallerior.

Reportage från Malaysia

Webbfrågan

  • Vad är det värsta som kan hända på resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.