Om Vagabond

VAGABOND

Vagabond är Sveriges största resemagasin. Det första numret kom ut 1987 och tidningen har sedan dess vuxit för varje år och är nu Sveriges i särklass starkaste varumärke när det kommer till reseinspiration och reseinformation.

Tidningens initierade resetips, välskrivna resereportage och fantastiska bilder har upprepade gånger vunnit flera prestigefulla pris och i redaktionen hittar man bland annat Årets journalist och Årets krönikör.

Kvalitét och passion går alltid hand i hand i allt som Vagabond producerar vare sig det är tidning eller digitala eller tryckta reseguider.

Nyfikenhet är läsarens drivkraft och denna nyfikenhet sträcker sig även bortom upptäckter av nya resmål och kulturer. Nya produkter, ny teknik, upplevelser i stort samt mat och dryck är viktigt i Vagabondläsarens liv. Vagabonds läsare är unika: hälften är kvinnor och hälften är män.

Vagabond har fyra verksamhetsdelar:

RESEMAGASINET VAGABOND är Sveriges största resemagasin. Vi utkommer med tio nummer per år och vänder oss till privatresenärer. Magasinet har också en norsk edition. Läs mer om senaste numret

VAGABOND.SE är Sveriges mest besökta resesajt med mängder av inspiration och oberoende information om resor. Det finns ingen annan resesajt med så välfyllt innehåll. Här finns allt inför resan – hundratals gratisguider till hela världen, inspirerande resereportage, branschnyheter, resetips, granskningar, webbutik med utvalda reseprylar, bloggar, filmklipp, podcast, bildspel och tävlingar.

VAGABOND PUBLISHING producerar reseinformation och reseinspiration till externa uppdragsgivare. Vagabond Publishing producerar också resguider på nätet med regelbunden uppdatering. Läs mer om publishing

VAGABOND FÖRLAG ger ut reseguider till populära turistdestinationer som Grekland, Turkiet, Thailand, Australien, Indien med flera. Vissa av guiderna utkommer även på norska, finska och danska. Läs mer om Vagabonds guider

VAGABOND RESEBUTIK säljer allt du kan behöva inför och under resan. Här finns guideböcker till jordens alla kända och okända hörn, kartor, ryggsäckar och sovsäckar, värdeförvaring med mera.  Till resebutiken

Utöver detta arrangerar Vagabond också kurser i reseskrivande och resefotograferande samt resor för Resemagasinet Vagabonds läsare.

Läs mer om reseskrivarkurserna

Fredrik Brändström, Chefredaktör

fredrik@vagabond.se

Vill du veta mer? 

Annonsera

Frilansa för Vagabond

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss som jobbar på Vagabond