Kenyas regering är arg på andra länder som avråder sina medborgare från att semestra i Kenya. Foto: Thinkstock

Kenyas regering är arg på andra länder som avråder sina medborgare från att semestra i Kenya. Foto: Thinkstock

Kenya

Kenya kritiserar resestopp

Kenyas regering riktar skarp kritik till de länder som sedan några veckor tillbaka avråder sina medborgare att resa till Kenya.

Text: • 2014-06-02

Landet har under den senaste tiden drabbats av en rad terrorattacker, vilket har fått Storbritannien, USA, Frankrike och Australien att reagera. Hundratals turister har redan evakuerats och länderna varnar för att vistas i området om man inte nödvändigtvis måste, skriver Sveriges Radio.

Resestoppet, som kommer att drabba Kenya hårt, beskrivs av landets utrikesdepartement som ovänligt. Kenyas regering försäkrar att utländska turister kan känna sig säkra i landet.

Svenska UD har sedan en längre tid varnat för “icke nödvändiga” resor till Kenya och i synnerhet vid gränsen till Somalia, men uppmanar nu även till “särskild vaksamhet” i Mombasa. Enligt Sveriges Radio har Kenyas president Uhuru Kenyatta kommenterat resestoppet och säger att restriktionerna inte bara stärker terroristerna, utan även försvagar kampen mot dem.

Turismen i Kenya har ännu inte återhämtat sig från attentatet i köpcentret Westgate i september förra året och i år förväntas turistnäringen rasa ännu mer.


Text: • 2014-06-02
KenyaNyhet

Scroll to Top