• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Panoramautsikt över Tallinn med stadens nya pariserhjul

  En ny turistattraktion har öppnat i Estlands huvudstad. Skywheel of Tallinn är namnet på det unika pariserhjulet, som är placerat på taket till köpcentret T1 Mall of Tallinn. Där kan besökarna njuta av en panoramautsikt över staden.

  Panoramautsikt över Tallinn med stadens nya pariserhjul
  Foto: Artur Ivlijev

  Köpcentret T1 Mall of Tallin är det första i Europa att installera ett pariserhjul på taket. Skywheel of Tallinn tar besökarna till en höjd på 120 meter över havet. 

  – Det här är en dröm som går i uppfyllelse och vi är stolta över att nu kunna informera om att Skywheel of Tallinn nu har öppnat. Skywheel är en extraordinär och unik attraktion och ger extra charm åt Tallinns silhuett. Allmänheten har visat stort intresse och en positiv inställning till projektet. Vi är glada över att djärva initiativ uppskattas, säger Allan Remmelkoor, VD för T1 Mall of Tallinn, i ett pressmeddelande. 

  Pariserhjulet består av 27 gondoler, varav en är en privat VIP-gondol där man får personlig service. Foto: Artur Ivlijev

  Alar Kajari, chef för företaget som driver Super Skypark som Skywheel of Tallinn är en del av, hoppas att det nya pariserhjulet inte bara kommer att locka besökare till det nya köpcentret, utan att det också blir ett landmärke som bidrar till ökad turism i Tallinn och Estland i allmänhet.  

  – Vi litar på att pariserhjulet och Super Skyparks nöjescenter är både nya och unika attraktioner för vår huvudstad och att de kommer att medföra ett stort antal utländska besökare, främst familjer, som kanske vill stanna längre i Estland för att njuta av denna möjlighet, säger Alar Kajari, chef för företaget som driver Super Skypark.

  Skywheel of Tallinn håller öppet varje dag mellan klockan 10–22. En standardtur med pariserhjulet varar i 12 minuter och kostar 10 euro. 

  En åktur med Skywheel of Tallinn tar dig till en höjd på 120 meter över havet. Foto: Artur Ivlijev

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!