Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Kina

Stockholm får direktflyg till Shanghai

I sommar får Sverige för första gången en direktlinje till Shanghai i Kina. Det är flygbolaget China Eastern som kommer att flyga till staden från Arlanda fyra gånger i veckan.

Text: Johanna Jackson • 2018-03-02 Uppdaterad 2021-06-23

Den nya linjen är tänkt att tillmötesgå den ökade efterfrågan på flyg till Kina, både bland privat- och affärsresenärer. Linjen blir en av 20 nya långdistanslinjer som etablerats från Arlanda de fem senaste åren.  

Stockholm får direktflyg till Shanghai

– Det är mycket glädjande att det nu kommer att finnas en direktflyglinje mellan Stockholm och Shanghai. Kina är en viktig och växande handelspart, samtidigt som kinesiska turister är drivande i den starka utvecklingen inom svensk besöksnäring, säger Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande. 

Direktlinjen med China Eastern – Kinas näst största flygbolag – ska trafikeras med A330-200 med plats för 262 passagerare. Det första planet lyfter den 16 juni 2018 och kommer ha en beräknad flygtid på cirka 10 timmar och 40 minuter. Sedan tidigare har det gått att flyga direkt till Shanghai från Köpenhamn. 


Text: Johanna Jackson • 2018-03-02
KinaNyhetFlygShanghai

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen