Annons
Annons
Annons
Rosa körsbärsblommor

Sydkoreas huvudstad på våren bjuder på sköna temperaturer och rosa körsbärsblommor. Foto: GettyImages

Sydkorea

Körsbärsblomning i Sydkorea – 3 rosa hotspots med unika sevärdheter

Upptäck Sydkorea på våren när landet är inbäddat i rosa blomster. Vi listar tre platser att besöka för praktfulla körsbärsblommor och unika sevärdheter du inte vill missa.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-22 Uppdaterad 2023-02-22
Annons

Att skåda körsbärsblomning är synonymt med en resa till Japan, men det är lika fantastiskt vackert i Sydkorea. Blomningen brukar börja i mitten av mars i landets södra delar och förflytta sig norrut under april månad. Huvudstaden Seoul ligger i norra delen av landet, vilket betyder att cityresenärer tar del av körsbärsblomningen i april.

Jeju Island

Vill man följa hela den sydkoreanska blomstervågen ska man börja på Jeju Island som ligger en bit söder om fastlandet. Här börjar körsbärsträdens knoppar att poppa i mitten av mars, samtidigt täcks marken av gula rapsfält. Ön har listats som en av världens vackraste platser och iklädd vårskruden är den en fröjd att uppleva.

Annons

Här finns taxibolag som tar en på blomsterutflykter. Ön är också känd för sina dykande kvinnor (haenyeo). Historien lyder således: när männen lämnade ön för att fiska under längre tider ordnade kvinnorna allt – bläckfisk, abalone, musslor och bläckfisk. Genomsnittsåldern är 65, men bli inte förvånad om du hittar en dykande 80-åring bland tången. Missa inte Haenyeo-museet.

Noksan-ro är ett av Jejus mest populära stället att skåda körsbärsblomningen på – många bilar parkerar längs med vägen. Foto: GettyImages

Busan

Kuststaden Busan nås enkelt med snabbtåget från Seoul. Här kan man ta det lugnt bland fiskmarknader, tempel, stränder och ölbryggerier. Staden har blivit något av ett nav för landets ölfantaster och det finns en mängd bryggerier och barer att besöka. På sommaren lockar den stadsnära stranden, men på våren är det körsbärsblomningen som lockar i slutet av mars.

Följ floden Oncheon-cheon för långa rader av rosa blomster, eller vandra i Dalmaji Hill Park med utsikter över havet. Stadsdelen är vad Montmartre är för Paris, ett nav för konstnärer fullt med kaféer, gallerier och pittoreska butiker. Längs med Dalmaji-Gil Road radar körsbärsträden upp sig.

Det är inte ovanligt att floder i Sydkorea linjeras av körsbärsträd. Foto: GettyImages

Seoul

Sydkoreas hippa huvudstad har flertalet festivaler på våren och är ett perfekt ställe att kombinera körbärsblomster med allt vad staden har att erbjuda. Vid Yeouido Park hålls en populär festival i mitten av april – vill man ha lite mer svängrum (festivalen lockar stora mängder besökare) kan man ta en båttur på floden Han.

Några andra platser att upptäcka vid den rosa högtiden är palatsen Gyeongbokgung, Changdeokgung och Changgyeonggung.

Gyeongbokgung är ett av många palats och tempel i Seoul där man kan skåda körsbärsblommor. Foto: GettyImages

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-22
SydkoreaDjur & natur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top