Annons
Annons
Händelsen inträffade på ön Koh Racha Yai, söder om Phuket. Foto: Istock.

Händelsen inträffade på ön Koh Racha Yai, söder om Phuket. Foto: Istock.

Nyhet

Turist matade fiskar på thailändskt korallrev – riskerar fängelse

Den kvinnliga turisten matade brödsmulor till fiskarna under sin semester i Phuket. Nu sitter hon häktad i fängelset i väntan på rättegång.

Text: Johanna Jackson • 2017-02-24 Uppdaterad 2021-06-23

De marina naturskyddslagarna i Thailand är mycket strikta. Bryter man mot dem riskerar man både fängelse och dryga böter. Något som en 53-årig turist från Ryssland nu får erfara. 

Efter att kvinnan blivit tagen på bar gärning av kontrollanter från lokala miljömyndigheter när hon matade fiskarna vid ett skyddat korallrev i Plub Pla Bay riskerar hon nu böter på upp till 100 000 baht, cirka 25 000 kronor, och eller fängelse på upp till ett år. Det skriver The Phuket News.  

Turist matade fiskar på thailändskt korallrev – riskerar fängelse
Kvinnan fångades även på övervakningskameror.

Myndigheter i Phuket har på senare år tagit ett krafttag för att förbättra naturskyddet i provinsen.  Vagabond har tidigare rapporterat om hur flera öar stängs av för turister för att skydda de känsliga ekosystemen som hotas att förstöras på grund av hög aktivitet från turistbåtar och snorklare. 

På andra områden, där det fortfarande är tillåtet att snorkla och simma, har det även satts upp en rad skyltar som varnar och informerar om att matning, och annat beteende som kan skada miljön är förbjudet.

Så sent som i januari arresterade och bötfälldes en annan turist à 100 000 bath efter att denne påkommits med att tjuvfiska en papegojfisk vid ön Koh Racha Yai. 

10 favoriter: Bästa dykningen i Thailand

Nu rivs de populära strandbarerna i Phuket

Ljuvligt öliv på Koh Lipe i södra Thailand


Text: Johanna Jackson • 2017-02-24
NyhetThailand

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top