Norge i ett nötskal

Bästa byn

2016-02-28 20:29 Kommentera
Kategori: akvariet, Bergen, Don't Let Go, egenhyllning, god stämning, Miss Tati, P3Spanderer

Alla som kommer ifrån Bergen älskar sin egen hemstad. Det är en hemkärlek så stark att man kan vilja spy på den som icke-bergensare. Precis som i Malmö pratar de sitt eget språk som direkt avslöjar deras hemort till deras egen stora förtjusning, och två bergensare som träffas utanför Bergen bondar direkt när de hälsar på varandra.

Men trots deras egenhyllning kan du inte annat än älska dem när du är i Bergen. När jag och min kollega landade i Bergen började en av årets stressigaste dagar, med ett fullspäckat schema där allt var tvunget att klaffa och det inte fanns något rum för felsteg. Men alla vi mötte, både artister, managers, diverse ansvariga och random folk vi blev tvungna att be om hjälp på vägen, var de trevligaste, hjälpsammaste och av det genuint godaste laget människor. Vi hade en fantastisk dag med folk som bara var glada runt om oss och värvade in fler folk att hjälpa till.

Någon sa att den goda stämningen berodde på att solen hade skinit i flera dagar innan, något som sällan sker i Bergen. Men sol eller icke - vi hade aldrig kunnat haft samma upplevelse i Oslo (för att inte tala om Stockholm!). En för alla och alla för en - det verkar vara Bergen i ett nötskal.

Ovan är videon vi filmade på akvariet i Bergen med Miss Tati - en bergensk soul-gudinna. Akvariet är förresten fantastiskt, se till att komma lagom till en säl-matning med koreografisk uppvisning. Mer guld från denna glada stad kommer.

2016-02-28 20:29 Kommentera
Kategori: akvariet, Bergen, Don't Let Go, egenhyllning, god stämning, Miss Tati, P3Spanderer

Anonym 1057764695

Landet där helgaktiviteten alltid är hyttetur, lunchmackan och North Face-väskan är dominerande religioner, det råder fullständig matvarukommunism och som förargligt nog fick Skandinaviens vackraste vyer. Jag har flyttat hit intet ont anandes om att vårt kära grannland inte är att förväxla med Sverige.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206