Annons
Annons

Vandringsleden tar en genom vacker natur i Belgien. Foto: Peter Baas

Belgien

Ny 110 kilometer lång vandringsled i belgisk nationalpark

I juni öppnar en ny 110 kilometer lång vandringsled i Belgiens enda nationalpark, Kempen National Park som kännetecknas av skog, myrar, hedar, sjöar och sanddyner.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-05-31 Uppdaterad 2022-05-30

I Kempen National Park, som ligger i Flandern i norra Belgien, öppnade nyligen en ny vandringsled på 110 kilometer. Med den nya rutten finns nu totalt 440 kilometer med vandringsleder inom nationalparksområdet. 

Längs den nya vandringleden som heter The National Park Train, passerar man genom hedar, myrar, stora sjöar, sanddyner och frodig skog – det är totalt sju stigningar längs sträckan.

Belgiens enda nationalpark

Den 12 000 hektar stora Kempen National Park är Belgiens enda nationalpark. Nationalparken har i dag 51 cirkulära vandringsleder på 3-14 kilometer, som kan kombineras på olika sätt, beroende på hur långa etapper man vill vandra. På nationalparkens hemsida kan man själv planera önskad etapp. Här finns också en karta över parken, som visar de nio entréerna som leder in i parken.

Den nya vandringsleden firas med en vandringsfestival den 3-6 juni 2022. Från den 7 juni är nationalparken och den nya vandringsleden öppen för alla.

Blomsteräng i Belgien
Passa på att upptäcka mer av Belgien. Foto: Peter Baas

Cykla eller rid

Den vackra naturen i Kempen National Park kan också utforskas på cykel eller från hästryggen. Man kan hyra cyklar från påsk till september vid den tidigare tågstationen As, som är enkel att känna igen med sitt höga torn. Härifrån utgår flera olika cykelleder, bland annat en vacker etapp på 58 km.

Att ta sig hit: Om man inte har egen bil kan man ta sig till parken både med buss och tåg.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-05-31
BelgienAktiv semesterVandring

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen