Annons
Annons
Entrén till Tivoli

Ha en god jul på Tivoli i Köpenhamn. Foto: Tivoli

Danmark

3 anledningar att spendera jul i Köpenhamn

En weekend i Köpenhamn är populärt året om, men vintertid kan man ta del av julfirandet på Tivoli. Vi listar några av höjdpunkterna julen 2023.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-07 Uppdaterad 2023-11-17

1. Jul på Tivoli

I år finns det återigen möjlighet att uppleva Tivolis spektakulära jul med start från den 19 november med pyntade julgranar, tomtar, shower och massor av mat.

Ta en promenad runt Tivolisjön under de upplysta pilträden eller botanisera bland salustånden efter julklappar, dekorationer och delikatesser. Hugg tag i klassiska smørrebrød till äppelklyftor och våfflor. Nytt för i år är den nydesignade skridskobanan samt en spektakulär norrskensinstallation som tar med dig på en resa norrut!

För barnfamiljen finns en hel del att göra, möt självaste jultomten och titta in i verkstaden där nissarna förbereder inför julen med både dekorationer och paket. Missa inte de barnvänliga föreställningarna i Glassalen och i Tivolis Konserthus.

Jul på Tivoli i Köpenhamn
Julmys mitt i Köpenhamn. Foto: Tivoli

2. Annorlunda julmarknader

Tycker man att julmarknader kan vara lite tråkiga och förutsägbara ska du bege dig till fristaden Christiania. Här finns ett 100-tal bodar på marknaden som säljer varor från hela värden och du kan även ta del av musikuppträdanden.

För designentusiasten är julmarknaden i samarbete med Designmuseet ett måste. I ett stort tält i museets trädgård bjuder danska designers och konsthantverkare på julstämning.

Strax norr om Köpenhamn kan du komma i julstämning på världens äldsta nöjespark Bakken som håller öppet fredag till söndag under juletid. Kombinera vinteröppna åkattraktioner med äkta danskt julhygge.

Båtar vid en hamn med julbelysning
Fira jul i Köpenhamn – en perfekt weekendstad. Foto: Daniel Villadsen

3. Världsberömda restauranger

Julbordet i all ära, men vill man äta gott är Köpenhamn något av en matstad dit foodies från hela världen lockas. Just nu går en ”asiatisk våg” genom staden med flertalet spännande restauranger med mat från Sydkorea, Japan och Kina. Missa inte heller stadens många barer:

Läs mer: 10 nya restauranger i Köpenhamn du inte får missa


Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-07
DanmarkKöpenhamnVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen