Annons
Annons
Emily Lester i Paris

Sommelieren Emily Lester listar sina favoritvinbarer i Paris. Foto: Emily Lester

Frankrike

Paris bästa vinbarer – sommelieren tipsar om sina favoriter

Det finns en uppsjö fantastiska vinbarer i Paris, men var ska man börja? Vinkännaren Emily Lester har bra koll på utbudet – här är hennes 5 favoriter.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-11 Uppdaterad 2023-02-15

Emily Lester är en vinkännare, kreatör och sommelier. Hennes passion fick henne att sälja allt hon ägde och flytta till Frankrike 2017. På bloggen Paris Wine Girl får man följa hennes vinresa i landet och Paris. Hon delar sin tid mellan franska vinregioner, främst Bourgogne, och Paris där hon skriver om viner, anordnar provsmakningar och utbildningar.

Här är hennes fem favoritvinbarer i Paris.

1. Ô Château

På Ô Château får man en riktigt elegant och klassisk vinupplevelse samt en introduktion till franska viner – utmärkt för den som vill prata om vin på engelska. Atmosfären på kvällen är romantisk och trivsam, perfekt för par som vill upptäcka Paris tillsammans, nybörjare som vill upptäcka vin och den som är ute efter något elegant. Vinlistan är omfattande. Deras servering och konservering av viner gör att det finns ett stort urval av ”viner per glas” att välja mellan.

Adress: 68 Rue Jean-Jacques Rousseau, 1:a arrondissementet, o-chateau.com.

2. Ma Cave Fleury

Ma Cave Fleury är en bohemisk favorit! Champagne står i centrum här och vill du utforska champagnens olika stilar är det här stället ett måste. Det som gör Ma Cave Fleury särskilt intressant är kombinationen av champagneprestige och den ruffiga gatukänslan på rue Saint-Denis som är känd för prostitution. Perfekt på regniga söndagseftermiddagar när det spelas jazz i baren.

Adress: 177 Rue Saint-Denis, 2: arrondissementet, macavefleury.com.

3. Le Baron Rouge

Baron Rouge är en vininstitution i Paris och en plats som lockar lokalborna. Vinbaren fokuserar uteslutande på franska viner och har över 100 olika viner på glas, karaff eller per flaska. Vinlistan ändras regelbundet, så det finns alltid något nytt att prova. Atmosfären är livlig och passar bra för avslappnade kompisgäng. Var beredd att öva på din franska när du läser på svarta tavlan om deras dagliga utbud.

Adress: 1 Rue Théophile Roussel, 12:e arrondissementet, lebaronrouge.net.

4. Le Barav

I Marais livliga norra stadsdelen, bara ett stenkast från Place du Republique och konstgallerierna på rue de Bretagne, väntar Le Barav med en varm och vänlig atmosfär. Deras fokus ligger på vinet, inte på krusiduller – här serveras enkla kvalitetsrätter som kompletterar deras urval av mer än 250 viner. De små tilltuggen inkluderar ett urval av salta ostar, charkuteribrädor, jästa grönsaker och kockens specialiteter som bläckfisk marinerad i rödvinsvinäger. Le Barav är mest känd för sin speciella tävling. Gissar du rätt på vinet får du en flaska helt gratis!

Adress: 6 Rue Charles-François Dupuis, 3:e arrondissementet, lebarav.fr.

5. Le Garde Robe

Bara några steg från Louvren ligger denna vinbar som är specialiserad på naturvin. Le Garde Robe är både vacker och intim vilket gör den perfekt för tillfälliga sammankomster och romantiska dejter. Vinlistan är ständigt föränderlig och innehåller mindre vinproducenter från hela Frankrike. Letar du efter naturvin efter en matig kulturupplevelse på Louvren är Le Garde Robe din plats.

Adress: 41 Rue de l’Arbre Sec, 1:a arrondissementet, legarderobe.net.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-11
FrankrikeMat och dryckParis

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen