Annons
Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Italien

Drömjobbet: Få betalt för att bo i Italien och äta choklad

Ù�r du en finsmakare som känner dig som hemma i Italien? Nu kan du söka jobb som provsmakare på chokladfabrik.

Text: Elisabeth Andersson • 2018-08-02 Uppdaterad 2018-08-02

Italien är en favorit hos många, inte minst på grund av alla godsaker som produceras i landet. Visste du att Italien är Nutellans hemland? I charmiga skidorten Alba i Piemonte uppstod den nötiga krämen 1964, skapad av konditorn Pietro Ferrero. Idag är företaget Ferrero en jätte inom choklad och konfektyr och ligger bakom välkända varumärken som Ferrero Rocher, Kinder, Bueno och – så klart – Nutella. 

Nu söker Ferrero provsmakare till sitt huvudkontor i Alba. Totalt letar man efter 60 personer som skickas på en tre månader lång betald kurs för att förfina sina smaklökar. Här ingår betungande arbetsuppgifter som att lära sig att smaka på kakao, hasselnötspulver och “andra halvfärdiga söta produkter”, skriver Insider. Det är också viktigt att utöka sitt ordförråd, för att på rätt sätt kunna beskriva de ljuva chokladskapelser man kommer att få provsmaka. 

De som klarar sig bäst under utbildningen kommer sedan att anställas som provsmakare av nya produkter. Det rör sig om en anställning på fyra timmar i veckan och placeringen är vid huvudkontoret i Alba. I staden produceras förutom choklad också förstklassiga viner, persikor och tryffel. 

Det här är med andra ord en dröm som besannas för alla finsmakare! Läs mer om tjänsten och hur du ansöker här. 

Artikeln publicerades först på Icakuriren


Text: Elisabeth Andersson • 2018-08-02
ItalienNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top