Annons
Annons
Milanos tjusiga gotiska katedral Duomo di Milano. Snart blir det billigare att flyga mellan Arlanda och den italienska modestaden. Foto: Istock.

Milanos tjusiga gotiska katedral Duomo di Milano. Snart blir det billigare att flyga mellan Arlanda och den italienska modestaden. Foto: Istock.

Italien

Arlanda får ny lågprislinje – snart blir det billigare att flyga till Milano

Brittiska lågprisflygbolaget Easyjet fortsätter att expandera på den svenska marknaden. I sommar startar de rutten Arlanda–Milano med tre avgångar i veckan.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-06 Uppdaterad 2021-06-23

Tidigare i år etablerade Easyjet  sig på Arlanda med destinationerna Lyon, Gatwick och Åre. Med start nästa år kommer man dessutom att trafikera sommarlinjen Arlanda–Milano.

­­ – Vi är väldigt glada över att Easyjet lanserar en linje mellan Milano och Stockholm Arlanda Airport. Vi ser stark efterfrågan på kapacitet till Milano och trafiken både till och från norra Italien ökar, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business.

Förutom arkitektur, mat och mode är fotboll ett stort dragplåster för staden. Milanos läge gör även att staden är en bra utgångspunkt för den som vill utforska närliggande Torino, Verona eller områden kring Comosjön. 

Milano har totalt tre flygplatser: Malpensa, Linate och Orio al Serio/Bergamo. Sedan tidigare flyger Ryanair direkt mellan Skavsta och Bergamo. SAS flyger direkt mellan Arlanda och Linate. 

Är det här världens lyxigaste kommersiella flygplan?

23 galet pittoreska städer i Italien

Italien: Vilda och flärdfulla Comosjön


Text: Johanna Jackson • 2016-10-06
ItalienNyhetFlygMilano

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen