Annons
Annons

Flyg luftballong över Alperna, njut av spa och skidåkning i Zell am See-Kaprun, Österrike. Foto: GettyImages/DEA/ ALBERT CEOLAN

Europa

Vinter i Österrike: upptäck Zell am See-Kaprun

Här är 6 grymma tips till Zell am See-Kaprun i Österrike. Allt från spa och skidpass till luftballong över Alperna.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-16 Uppdaterad 2021-12-16

En av världens längsta Fun Slopes

Ett absolut måste när man besöker Zell am See-Kaprun är Fun Slopes-backarna, Schmittenhöhe och Eagle Line på högt belägna Kitzsteinhorn. Den förstnämnda är en av världens längsta Fun Slopes på hela 1,3 kilometer och har en varierande utformning med vågor och tunnlar, som garanterar rolig åkning för både barn och vuxna. Eagle Line är en specialpist med böjda kurvor, små hopp och hinder men även nybörjare kan njuta av den kilometerlånga åkturen.

Maisi Park, en plats för de små freestyleåkarna. Banorna och de mindre ramperna utgör den perfekta övningen inför att ta sig an de lite större och mer avancerade backarna. Det snösäkra läget på mellan 2 500 och 2 900 meters höjd och de goda liftförbindelsen gör Maisi Park till den ultimata vinterlekplatsen för barn och tonåringar.

Spa och återhämtning

Alpernas största spa- och wellnessanläggning Tauern spa erbjuder även ett separat spa för barn. Kidstein spa har tre rutschbanor, två barnpooler, inomhus- och utomhuspooler, äventyrsgrotta samt klättervägg.

TAUERN SPA Zell am See - Kaprun. Badbassänger utomhus.
Spa och äventyrsbad med mäktig omgivning. Foto: TAUERN SPA Zell am See – Kaprun

Flyg luftbalong över Alperna

I februari 2022 arrangeras Balloonalps, där ballongförare av olika nationaliteter möts i Zell am See-Kaprun under flera dagar för att flyga luftballong. Höjdpunkten är Ballongens natt som bjuder på skid- och snowboardakrobatik, musik och kulinariska läckerheter. Besökare kan även boka passagerarturer för att korsa de snötäckta Alperna på svindlande höjder.

Zell am See-Kaprun från ovan med två flygande luftballonger
Upptäck Österrikes snötäckta toppar ovanifrån. Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

Lär dig åka som ett proffs

Det finns tio skid- och snowboardskolor i Zell am See-Kaprun som riktar sig till både barn och vuxna, nybörjare och redan frälsta vintersportare. Här erbjuder några av Salzburgs främsta skidlärare allt från gruppundervisning till privata lektioner, tillgängliga på flera olika språk. För barn är den så kallade maskotturen där skidinstruktörerna åker utklädda i stora dräkter, speciellt populära.

Toppmodern linbana och utflykt

Upplev den moderna linbanan, 3K KONNECTION, direkt från Kaprun till Kitzsteinhorn, toppen av Salzburg. Med linbanan, tar besökare sig mellan fyra klimatzoner i de nydesignade kabinerna som bjuder på en 360-graders helt unik utsikt. Väl framme är besökscentret Gipfelwelt 3000 och Nationalparksgalleriet väl värt ett besök.

Fram till mars 2022 kan besökare uppleva ”Kitzsteinhorn Explorer Tour” i sällskap med en erfaren National Park Ranger. Turen består av uppstigningen inklusive korta promenader och utflykter – en upplevelse för hela familjen.

Ett skidpass för alla backar. Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

En biljett med många möjligheter

Ski alpin card är svaret för de besökare som vill ta del av hela 408 kilometer pister i alla tänkbara svårighetsgrader. Toppmoderna skidliftar garanterar total komfort och med ett utbud på 101 stugor och bergsrestauranger kan man räkna med både god mat och välbehövlig återhämtning. Med biljetten kan barnfamiljer se fram emot 47 tema-pister, äventyrs- och snöparker som står redo att upplevas. 


Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-16
EuropaÖsterrikeVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen