Annons
Annons
Folk sitter och äter vid bord utomhus. Intill står en person i lila kostym och lila fjäderhatt.

Alla snackar om Liverpool. Vi har tagit pulsen på staden och listar höjdpunkterna under Schlageryran. Foto: Ant Clausen/Marketing Liverpool & Albert's Schloss

Nyhet

Upptäck Liverpool – guide till festligheter, mat och musik

Vad händer i brittiska Liverpool när musiktävlingen Eurovision Song Contest intar staden? Vi har spanat in de senaste nyheterna – från flytande jordglober till världens största allsång.

Text: Karin Wimark • 2023-05-04 Uppdaterad 2023-05-04

Liverpool är kanske mest känd bland fotbollsfans och Beatles-entusiaster, men i år kan det bli ändring på saken. Nu i maj arrangerar den brittiska staden den färgstarka musiktävlingen Eurovision Song Contest och under de närmsta två veckorna fylls staden med livekonserter, konst- och kulturevenemang och schlagerkvällar på pubar och barer. Vi har spanat in festivalen Eurofestival som pågår fram till 14 maj och tagit reda på höjdpunkterna. Se tipsen här nedan!

Första gången i Liverpoolläs vår nybörjarguide till staden här!

Just nu blomstrar Liverpool då Eurovision Song Contest går av stapeln. Foto: Ant Clausen/Marketing Liverpool

Musik och kultur

Flytande jordglob, glitterkostymer och världens största allsång

Under de första veckorna i maj fylls den ultramoderna hamnen Royal Albert Dock med musikuppträdanden och mat- och dryckesstånd – där du bland annat kan smaka på maträtter från fjolårets vinnarland i Eurovision, Ukraina. Stanna framåt kvällen för att beundra den 10 meter stora konstinstallationen ”Floating Earth” – en jordglob som lyser upp hamnen ute i vattnet.

Bege dig till Liverpools Nationalmuseum där man på terrassen har installerat ett jättestort piano med interaktiva tangenter som uppmuntrar till musikalisk interaktion. Inne i museet kan du njuta extrainsatta konserter, schlagerinspirerade familjeevenemang och roliga utställningar så som ”Eurovision Walk of Fame” där du kan lära dig mer om musiktävlingens ikoniska ögonblick genom QR-koder.

Se hela programmet här: National Museums Liverpool

Boka in dig och se finalen i sällskap på National Museums Liverpool. Foto: National Museums Liverpool
Spana in Royal Albert Dock för popup-restauranger och musikevent. Foto: Foto: Ant Clausen/Marketing Liverpool
Den flytande jordgloben går att skåda i hamnen fram till 18 maj. Foto: Mark McNulty

En internationell snackis är #helpUkraineSong – en kampanj där man ber folk framföra och ladda upp en version av Beatleslåten ”With a little help from my friends”. Museum of Liverpool kommer sedan att hålla en flash mob under lördagen 13 maj med förhoppningen att skapa världens största ”sing along” i solidaritet till Ukraina. Läs mer här!

Känner du istället för en glitter-chock ska du bege dig till det interaktiva musikmuséet British Museum Experience där du kan spana in den glittriga byxdräkten som bars av Tiktok-stjärnan Sam Ryder under förra årets Eurovision. Här finns också ABBAs ikoniska dräkter!

Restauranger, barer & hotell

Nya hotell och barer med schlageryra

Spana in det ståtliga lyxhotellet The Municipal Liverpool Hotel som öppnar för allmänheten i början av sommaren i Liverpools kommersiella distrikt. Hotellet Innside är dock platsen att lägga på minnet om du önskar livemusik, takterrass-fester och afternoon tea i Eurovision-anda. För färgstarka uppträdanden med schlager-tema ska du spana in Albert’s Schloss Liverpool medan surdegsnördarna på Pizza Punks kör pizza-festkvällar med Drag-DJ:s.

Drag-shower varje kväll ända fram till finalen på Albert’s Schloss. Foto: Albert’s Schloss

Missa inte!

Ett tips är att ladda ner den nya appen Visit Liverpool där du kan ta del av höjdpunkterna under festivalperioden, men också andra tips till staden.


Text: Karin Wimark • 2023-05-04
NyhetRestipsStorbritannienWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen