Annons
Annons
Folk på en bar

Bar Bruno är en favorit i Göteborg. Foto: Karin Wimark

Sverige

Göteborgs bästa barer – redaktörens 4 favoriter

Vagabonds redaktör Karin Wimark listar några av hennes favoritbarer i Göteborg. Här flödar vinet och cocktailen blandas med omsorg.

Text: Karin Wimark • 2022-05-05 Uppdaterad 2022-05-05

1. Faye Emmy, Vasastaden

Skratt & sena kvällar

Under pandemin har pop-up:en Sticazzi tagit göteborgarna med storm – vinbaren och restaurangen vars namn fått italienare att höja på ögonbrynen. Ordagrant betyder sticazzi mer eller mindre ”fuck it”, men filosofin bakom namnvalet är snarare ”kom som du är, vi tar hand om dig”. Men nu är den ursprungliga Vasakrogen Faye Emmy åter tillbaka i nygammal regi. Kom för sena kvällar, en massa vin, bra musik och mycket skratt.

2. Wolfgang Vincafé, Grönsakstorget

Frankofil hela dagen

Vart går man i Göteborg om man vill ta ett glas vin mitt på dagen eller en kaffe på kvällen? Det var frågan vinexperten och krögaren Axel Schiller ställde sig utan något särskilt bra svar. Mitt under pandemin öppnade han därför Wolfgang Vincafé – en vacker oas i centrala Göteborg med träpaneler på väggarna, stora fönster ut mot gatan och framför allt: öppettider som sträcker sig från förmiddagen till sen kväll sju dagar i veckan. Här finns över 1 000 viner på listan (mycket franskt!) och en vinkällare du är mer än välkommen att botanisera i, liksom mat som drar åt det franska köket. Missa inte vinprovningar som hålls varje fredag med olika teman som vin & ost, quiz med dryck eller bordeaux.

3. Bar la lune, Vasa Kyrkogata

Bästa vinbaren

Det är lätt att förstå att Bar la lune är en favorit hos många göteborgare. Den 24 kvadratmeter stora vin- baren på Vasa Kyrkogata är personlig, välkomnande och opretentiös. Här kostar alla viner på glas 135 kr, mellanrätterna för tankarna till Frankrike och timmarna flyger förbi. Nytt för i vår är att Bar la lune expanderar och vinbaren Angeli träder fram i lokalen intill – där med enbart dryckesfokus.

4. Bar Bruno, Västra Hamngatan

Prisade cocktails

Bar Bruno är en ambitiös cocktailbar som drivs i samma regi som Champagnebaren på samma adress. Välkomnande, genuint och med bartenders som är vassa på att skaka cocktails! Se bara på managern Josefine Thoren som vann pris som Årets bartender 2021 på Stellagalan – Sveriges första gastronomiska gala som prisar kvinnor. Slink förbi på en drink innan du ska vidare på middag. Eller stanna hela kvällen för all del!


Text: Karin Wimark • 2022-05-05
SverigeMat och dryckRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen