Annons
Annons
Ställ ner ölkruset detta år. Oktoberfest ställs in på grund av oro för covid-19. Foto: GettyImages

Ställ ner ölkruset detta år. Oktoberfest ställs in på grund av oro för covid-19. Foto: GettyImages

Tyskland

Miljardförlust när Oktoberfest i München ställs in

Världens största ölfestival i München brukar samla miljontals besökare, men nu tvingas höstens festival ställas in på grund av den höga smittorisken av covid-19.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-04-22 Uppdaterad 2021-06-22

I Tyskland har myndigheterna sedan tidigare beslutat att förbjuda stora evenemang fram till sista augusti. Oktoberfest var planerad att invigas kort därefter; från 19 september till 4 oktober. Trost detta ställts den världskända ölfestivalen in efter ett beslut som Münchens borgmästare tagit, tillsammans med Bayerns regeringschef Markus Söder.

– Det är en av världens största och vackraste festivaler, men vi lever i annorlunda tider och att leva med corona innebär att vi måste leva försiktigt. Detta är inte ett normalt år och det är tyvärr ett år utan Oktoberfest. Det smärtar och det är en stor förlust, sa Markus Söder på en pressträff i tisdags.

Förlorar 1 miljard euro

”Enligt Münchens borgmästare Dieter Reiter är detta ett ’beskt piller’ inte minst ekonomiskt, då oktoberfest i fjol omsatte runt 1 miljard euro motsvarande 11 miljarder kronor”, skriver tidningen Dagens Industri.

5 överraskande platser som firar Oktoberfest

48 timmar i München – spännande mat och konstliv


Text: Helle Kikerpuu • 2020-04-22
TysklandMünchen

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen