Karin Wallén

Karin Wallén

Restips

10 galna hotell i Las Vegas

Det är inte för att sova du åker till Las Vegas, kanske inte ens för att spela. Ändå är hotellen stadens huvudattraktion. Varför? För att de är så extravaganta, knasiga och underbart konstgjorda! Här är Sin Citys mest urflippade hotell.

Text: Karin Wallén • 2012-09-04

1. Bellagio

De dansande fontänerna utanför Bellagio är en turistattraktion i sig. Men innanför de vita väggarna väntar en till. Hotellet hade en huvudroll i filmen Ocean’s Eleven, och många vill sätta sina fötter på samma vita stengolv som Julia Roberts, Brad Pitt och George Clooney.
Strosa bland lyxrestauranger, inomhusträdgårdar, fantasifulla dekorationer, exklusiv shopping och inomhusträdgårdar med sagolika dekorationer. Eller se akrobatik på hög nivå med Cirque de Soleil.
Dubbelrum från 200 dollar, bellagio.com.

10 galna hotell i Las Vegas
Bellagio, känt från filmen Ocean’s Eleven.

2. The Venetian

Inte behöver du åka till Venedig, när allt du vet om staden finns här: husfasader som dyker rakt ner i kanalerna, gondoler som rofyllt flyter fram under broarna. Det är ganska smart att förlägga en riktig smek-månadsdestination i bröllopens mecka. Dessutom slipper man hundskit på trottoarerna och italienare som “no comprendo inglese”.
Dubbelrum från 229 dollar, venetian.com.

3. MGM Grand

Festsugen? På stans största hotell (5 690 rum, att jämföra med de övrigas ynka 3 000–4 000) börjar partyt redan på dagen, med solen stekande över poolområdet och händerna uppsträckta i luften på dj:ens uppmaning.
De uthålliga avslutar natten på Studio 54, en modern upplaga av den klassiska New York-klubben, komplett med fyra svettiga dansgolv, epilepsi­framkallande ljus och minimalt klädda gogodansare.
För den som föredrar lugn och ro har hotellet öppnat en speciell “retreat”, The Signature. Där är rökande och spelande bannlyst och utbytt mot en annan drog: spa­behandlingar.
Dubbelrum från 100 dollar, mgmgrand.com.

4. Excalibur

Knappt har du hunnit fram till entrén förrän du slungas till­baka till riddartiden. Tinnar och torn, eldsprutande, mekaniska drakar, shower med “invaderande arméer och dansande jungfrur”. Här spar man inte på krutet, eller svärden, om man säger så.
Hela stället är som ett mini-Disneyland, och inte behöver man gå med kurrande mage heller. “Allt du kan äta, hela dagen lång”, för bara 29,90 dollar på Roundtable buffet.
Dubbelrum från 40 dollar, excalibur.com.

10 galna hotell i Las Vegas
Lajvkänsla på medeltids-kitchiga Excalibur.

5. Flamingo

Man skulle kunna kalla det en fläkt av Miami. Men snarare handlar det om att drunkna i allt som är rosa, låtsasglammigt, bubbligt och … ja, rosa som sagt. Gillar man palmer och rosa flamingor har man kommit rätt.
Smakfullt är det inte. Kitschigt var ordet. Dresscode: Miami Vice.
Dubbelrum från 80 dollar, flamingolasvegas.com.

10 galna hotell i Las Vegas
Flamingo

6. Circus Circus

Cirkus och karnevalsstämning var det här – varje dag, varje kväll. Huvudbyggnaden är världens största permanenta cirkustält, och väl inne väntar en livlig nöjespark, Adventuredome, med berg-och dalbana, karuseller, spelautomater (såklart) och de för en cirkus obligatoriska clownerna och högtflygande akrobaterna. Här finns även Las Vegas enda husbilscamping. Bara det kan vara värt att kolla in.
Dubbelrum från 50 dollar, circuscircus.com.

10 galna hotell i Las Vegas
Circus Circus. Hotell med inbyggt nöjesfält.

7. Caesars Palace

Välkommen till Rom. Ta ett dopp i det turkosa vattnet i Venuspoolen, som ramas in av romerska (nåja) pelare, kompletterade med inte alls särskilt romerska palmer, vältrimmade träd och ett stort soldäck.
När du tröttnar på spel och sol kan du shoppa längs gatorna kring piazzan, där låtsas-antika kolonner och statyer sträcker sig mot en klarblå himmel med lätta, fluffiga moln. Helt fejkat förstås, i själva verket är du inomhus, och väldigt långt från Italien.
Dubbelrum från 120 dollar, caesarspalace.com.

8. Luxor

Föga förvånande finns det en egyptisk pyramid i Las Vegas. En riktigt gammal en, hävdas det stolt, för detta är ett av stadens äldsta temakasinohotell, anno 1991.
Dessutom kastar pyramiden upp en ljusstråle som lyser så kraftigt (“starkast i USA!”) att den ska vara möjlig att se från rymden.
Klart man behöver en rejäl sfinx som vaktar porten, och en show som heter duga, med “stjärnor” från Baywatch och Playboy. Stil är det inte, det är Las Vegas.
Dubbelrum från 100 dollar, luxor.com.

10 galna hotell i Las Vegas
Bo som en egyptisk faraon på Luxor.

9. Paris Las Vegas

Entrén är omöjlig att missa – en upplyst kopia av Eiffeltornet sticker upp som en raket på The Strip. Självklart kan du ta hissen upp till toppen av det 460 meter höga tornet, och se ut över Las Vegas neonupplysta värld.
Innanför det parisiska landmärket väntar en liten stad med gator, boulevarder, hus med franska balkonger, prunkande blomlådor och romantiska gatlyktor.
Ta en baguette under armen, sätt dig och spela bort dina sista slantar eller sippa champagne i Napoleon’s Dueling Piano Bar, där pianisterna utmanar varandra varje kväll.
Dubbelrum från 100 dollar, parislasvegas.com.

10. Mirage

I stadens interna tävling om vem som kan knöla in störst antal exotiska djur i sitt hotellkomplex har vi en vinnare: Mirage. I Siegfried & Roy’s Secret Garden hittar man både vita lejon, vita tigrar, pantrar, leoparder och delfiner. Och i lobbyn finns ett gigantiskt saltvattenakvarium med hajar, rockor, blåsfisk och andra exotiska fiskar och havsdjur.
Om du tröttnar på djur och vill ha lite mer natur (i sin mest onaturliga form), är det läge att titta in någon gång under kvällen, då hotellets alldeles egen vulkan har utbrott varje timme. Med ljud- och ljuseffekter, rök, eld och vatten, men helt utan irriterande askmoln.
Dubbelrum från 120 dollar, mirage.com.

10 galna hotell i Las Vegas
Kul med djur på Mirage.


Text: Karin Wallén • 2012-09-04
RestipsUSALas Vegas

Scroll to Top