701129.jpg

USA

Bröllop i Las Vegas

Emil och Åsa Ödling ville inte ha något stelt och allvarligt bröllop. Därför åkte de till Las Vegas. Inför samma vittne som Britney Spears sade de »I do«.

Text: Sophia Paulin • 2008-02-27

Emil och Åsa, båda 36 år, gifte sig i kända Little White Wedding Chapel i Las Vegas som gästats av många celebriteter genom åren. Bland dem som gift sig här finns bland annat Frank Sinatra, Michael Jordan, Bruce Willis och Demi Moore. Men för Emil och Åsa var det viktiga inte att gå i kändisarnas fotspår utan att få gifta sig på tu man hand och göra dagen till sin egen.

– Bröllopsfester är jätteroliga men vi tycker att själva vigselceremonin ofta blir stel och allvarstyngd. Vi ville åka bort bara vi två och göra något kul, säger Emil.

De hade varit tillsammans i tio år när de bestämde sig för att gifta sig. Las Vegas kom på tal tidigt.

– Vi reste rätt mycket och tyckte om idén att gifta oss och se något coolt samtidigt. Det finns ju så mycket galenskap i Las Vegas så det passade oss, säger Emil.

Att paret skulle gifta sig på resan höll de hemligt för släkt och vänner som inte fick veta någonting förrän efteråt.

– Sex månader senare höll vi en stor fest så att alla fick vara med, för bröllopsfesten ville vi inte vara utan, säger Åsa.

Trots att bröllopet var över på en halvtimme och att de fick stå i kö bland andra brudpar för att vigas minns de denna dag som mycket högtidlig. Efter vigseln stannade de en vecka i Las Vegas som de främst ägnade åt att äta god mat på restauranger och shoppa.

– Man kunde även gå tillbaka dagen efter om man ville skilja sig, säger Åsa.

Men det var inget alternativ för Åsa och Emil som sju år senare fortfarande är gifta och har hunnit få två söner.


Text: Sophia Paulin • 2008-02-27
USABröllopsresorLas Vegas

Scroll to Top