Annons
Annons
Foto: Universal Orlando Resort

Foto: Universal Orlando Resort

USA

Här kan du uppleva Willy Wonka’s chokladfabrik på riktigt!

Har du alltid drömt att besöka fabriken från den populära barnboken Kalle och chokladfabriken på riktigt? Nu kan du det, eller nästan i alla fall. Restaurangen The Toothsome Chocolate Emporium & Savory Feast Kitchen på temaparken Universal i Orlando har allt vad en chokladoman kan önska sig.

Text: • 2017-02-13 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Inspirationen till restaurangen är hämtat från Willy Wonkas knasiga värld och ett besök här kan få en att tro att man har klivit in i en ångmaskinsfabrik från 1800-talet. Från de höga skorstenarna till dekoren och de extravaganta uniformerna som personalen har på sig – allt är inspirerat från eran. 

Här kan du uppleva Willy Wonka’s chokladfabrik på riktigt!
Foto: Universal Orlando Resort

Frossa bland Wonka-inspirerade desserter som olika milkshakes med spännande smaker som baconknäck, salt karamellflarn och brownies. 

Du kan också på följa hur olika chokladskapelser blir till och köpa med dig läckerheter från restaurangens butik. Restaurangen har även mer vanliga maträtter på menyn som biff, skaldjur och pasta, gourmetburgare och smörgåsar. Allt med en egen tvist på förstås för att garantera en kulinarisk upplevelse som matchar restaurangens tema. 

The Toothsome Chocolate Emporium & Savory Feast Kitchen hade smygpremiär redan i augusti förra året men öppnade officiellt först lite senare under året. 

Källa: Travel and Leisure

Nu är det klart – då öppnar nya Avatar-världen i Florida

6 av världens häftigaste bokaffärer

24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad


Text: • 2017-02-13
USA

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top