Nyhet

”Världens farligaste led” öppnar igen

Caminito del Rey i Málaga, Spanien öppnas upp för allmänheten igen. Vandringsleden som stängdes för drygt 14 år sen på grund av säkerhetsskäl blir tillgänglig för äventyrssökare från den 28 mars.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-11

Den 4 kilometer långa leden som går längs med bergsväggen av Los Gaitanes har länge varit en populär utmaning för adrenalinsökande, men när fem personer miste livet i leden mellan 1999 och 2000 stängdes den av myndigheter år 2001.

För att försöka avskräcka personer att vandra längs med den förfallna “Konungens gångväg” – som på vissa håll bara var en meter bred  och sträcker sig 100 meter över floden nedanför – införde man också böter för eventuella lagbrytare på 6™�000 euro.

Nu har leden däremot renoveras, gångvägarna har förstärkts och säkerhetsstaket har satts upp och förutom att orsaka ett rejält sug i magen är den nu helt säker för besökare.

Kostnaden för upprustningen beräknas till 2.8 miljoner euro. De första sex månaderna är det gratis att vandra leden men därefter kommer en entréavgift att införas, det skriver Daily Mail.

Missa inte: 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-11
NyhetVideo

Scroll to Top