Annons
Annons
Karlatornet i Göteborg.

Den som vill sova högt upp bland stjärnorna bör spana in på Clarion Hotel som öppnar i och intill Karlatornet i höst. Foto: Press

Nyhet

Då kan du checka in i Sveriges högst belägna hotellrum

Kanske inget för den höjdrädde, men en riktigt mäktig utsikt lär vänta de gäster som bor högst upp när Göteborgs nya jättehotell öppnar senare i år.

Text: Jonas Strandberg • 2024-04-24 Uppdaterad 2024-04-24

Den första september i år slår Clarion Hotel Karlatornet i Göteborg upp dörrarna för de första gästerna. Hotellet kommer att erbjuda 300 hotellrum, varav de lyxigaste finns uppe i självaste Karlatornet på våning 58. Detta gör dem till de högst belägna hotellrummen i Sverige.

”Förutom att erbjuda service till våra hotellgäster i våra 300 hotellrum, ser jag fram emot att ha alla 611 lägenheter och företag runt omkring som våra gäster. Vi vill skapa en pulserande mötesplats där alla möts för en after work, konferens eller romantisk middag,” säger Magnus Östlund, VD på Clarion Hotel Karlatornet.

Hotell Karlatornet ligger strax intill Karlatornet, men de absolut lyxigaste rummen finns i tornet på våning 58. Foto: Kasper Dudzik.

Spa och nordiskt kök

På entréplan ligger brasseriet NÒR, som fokuserar på nordisk kokkonst och finns på flera Clarion-hotell runt om i Sverige, men detta blir det första i Göteborg. Dessutom erbjuds gästerna ett besök på Elements Spa, ett av Clarion Hotel exklusiva spa-och relax-anläggningar. Där erbjuds alltifrån ett brett utbud av behandlingar till loungepool, infraröd- och torrbastu, skönhetsprodukter, lokaler med möjligheter för yoga och event samt ett stort utbud av mat och dryckesalternativ.

Clarion Hotel Karlatornet på Lindholmen i Göteborg slår upp dörrarna den 1 september 2024. 


Text: Jonas Strandberg • 2024-04-24
NyhetSverigeHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen