Annons
Annons
Akvarium i Berlin

Det enorma akvariet på hotellet i Berlin sprack. Foto: GettyImages

Nyhet

Hotellets enorma akvarium med 1500 fiskar exploderade

Ett gigantiskt akvarium med en miljon liter vatten och 1500 fiskar i lobbyn på Radisson Blu i Berlin sprack och totalförstörde stora delar av hotellet och närliggande gator.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-19 Uppdaterad 2022-12-19

Mitt i centrala Berlin, mellan domkyrkan och TV-tornet på Alexanderplatz, ligger Radisson Collection Hotel som stoltserad med ”AquaDom”. Akvariumet var vid händelsen hem för 1500 fiskar från 100 olika arter och var 15 meter högt, och beskrevs som det största fristående cylindriska akvariet i världen. Sedan bygget för 20 år sedan ingick akvariet i undervattenskomplexet Sea Life, som är en stor turistattraktion. För två år sedan byggdes akvariumet om och en hiss med glasväggar installerades i mitten.

Hotellets gäster vittnar om en stor smäll och att rummet skakade. Flera gäster fick eskorteras ut av polisen.

En talesman för Berlins brandkår berättade för BBC att den stora majoriteten av fiskarna hade dött, medan det kalla vädret hade försvårat räddningsförsök. Två personer skadades lindrigt av fallande glas efter explosionen och vattnet skadade såväl hotellet och gatan utanför.

Varför akvariumet sprack är oklart men enligt polisen tror man inte att det är en medveten attack. Det spekuleras om huruvida vinterns låga temperaturer kan ha påverkat glaset.

Kolla in klippet på förödelsen!


Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen