Kunglig foodtruck. Foto: Prince of Venice.

Nyhet

Italiens sista prins säljer pasta från en food-truck i LA

Om du vill äta kungligt nästa gång du reser till Los Angeles kan du checka in menyn på den rullande restaurangen Prince of Venice. Ägaren av foodtrucken är nämligen den italienske prinsen Emanuele Filiberto di Savoia.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-19

Tronprendenten och prinsen Emanuele Filiberto av Savojen, prins av Venedig är sonson till Italiens sista sittande regent Umberto II och son till Vittorio Emanuele – den sista kronprinsen av Italien. 

När Italien avskaffade monarkin 1946 landsförvisades samtliga manliga medlemmar i furstehuset av Savojen som fram tills 2002, då lagen avskaffades, tvingades leva i exil.

Italiens sista prins säljer pasta från en food-truck i LA
Prins Emanuele Filiberto med sin fru Clotilde Courau prinsessa av Savojen tillsammans med Vittorio Emmanuel, prins av Savojen och Neapel tillsammans med sin fru Marina Ricolfi-Doria av Savojen.

Emanuele Filiberto, 44, har dock inte legat på latsidan utan har många strängar på sin lyra. När han inte går på modevisningar eller andra sociala tillställningar har han bland annat kunnat ses posera i byggarbetarkläder, skrivit memoarer och vunnit säsong fem av italienska versionen av “Let’s Dance.” 

Därefter har bankmannen och tv-profilen även hunnit med att lansera ett klädesmärke med t-shirts som passande nog döpts till Prince Tees. Men prinsens senaste prestation är lanserandet av en restaurang på hjul med fokus på italienska råvaror och färsk pasta. 

Italiens sista prins säljer pasta från en food-truck i LA
Förutom att vara med i ett flertal tv-program har prinsen ett gäng andra projekt vid sidan av. Foto via emanuelefiliberto.eu.

Foodtrucken öppnade förra veckan och håller till i krokarna kring strandpromenaden Venice Beach. På menyn står gourmeträtter som tryffel-linguini och skaldjursfettuccine för cirka 16 dollar styck, skriver Daily Mail. Inom kort hoppas prinsen expandera med ytterligare bilar i andra amerikanska städer som New York och Miami, enligt The Guardian

Italiens sista prins säljer pasta från en food-truck i LA
Pastaprinsen Emanuele Filiberto. Foto: Prince of Venice.

Men den som hoppas att bli serverad pasta av Emanuele Filiberto i egen hög person kommer att bli besviken. Han bor i Monte Carlo och för tillfället befinner han sig på Korsika på semester tillsammans med sin fru Clotilde Courau och deras två döttrar.

– Jag lagar inte tillräckligt med bra mat för att stå i foodtrucken. Men jag kommer att komma tillbaka i augusti eller september för att titta till den. Den är min lilla skapelse, säger Emanuele Filiberto till tidningen The Guardian.

 

Mario, 65, har levt på ett kryssningsfartyg – i 20 år

Europas bästa slottshotell

18 av världens värsta och vanligaste turistblåsningar

Italienska lyxöarna som du (antagligen) aldrig har hört talats om


Text: Johanna Jackson • 2016-07-19
NyhetLos Angeles

Scroll to Top