1018273.jpg

Nyhet

Kom på ett knep för hitta billigare flyg – stäms av flygbolag

Det 22-åriga datageniet Aktarer Zaman kom på ett knep för att få tag på billigare flygbiljetter. Efter att ha gjort en sajt där han delade med sig av tricket stäms han nu av resebolag på nästan 600 000 kronor.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-03

Aktarer Zaman, som är från New York upptäckte att man kunde få billigare flyg genom att boka så kallade hidden city-biljetter, det skriver Metro och hänvisar till Daily Dot. Knepet innebär att man bokar en biljett till en destination med en mellanlandning dit man egentligen vill och sedan stannar i den staden. På så sätt kan biljetter i vissa fall bli billigare.

När han sedan delade med sig av knepet på sin sajt skiplagged.com uppskattades de inte av flygbolaget United Airlines och deras resebyrå-partner Orbitz som vill ha nära 600 000 kronor av Zaman eftersom de menar att sajten möjliggör “orättvis konkurrens” och främjar “ett strängt förbjudet” sätt att resa på, enligt CNN.

Kom på ett knep för hitta billigare flyg – stäms av flygbolag
Efter att nyheten om stämningen uppmärksammades i media har hemsidan fått en rejäl ökning av trafiken. Bild: skärmdump.

Nu får Zaman hjälp i sin tvist med de stora resebolagen. I lördags hade 2 510 personer donerat mer än 50 000 dollar, drygt 400 000 kronor till en fond som är till för att täcka rättegångskostnaderna. Donationerna har gjorts via insamlingssidan Gofundme

Zaman säger att han uppskattar det finansiella stödet och alla uppmuntrande saker som folk har sagt till honom. Han har inga planer på att stänga ned hemsidan men säger att han oroar sig för höga rättegångskostnader.  

– Att ge efter för påtryckningar från stora företag kommer att vara ett dåligt exempel som jag hoppas kunna undvika så länge jag kan, säger han enligt CNN.

Relaterat: Framgång för Zaman i Untited-tvisten

Biljettrick ger billigare resor med SAS


Text: Johanna Jackson • 2015-01-03
Nyhet

Scroll to Top