Annons
Annons
Köpenhamns kommun som är Danmarks största arbetsgivare förbjuder resor med lågprisbolaget.

Köpenhamns kommun som är Danmarks största arbetsgivare förbjuder resor med lågprisbolaget.

Nyhet

Köpenhamns kommun förbjuder resor med Ryanair

Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen (S) anklagar Ryanair för social dumpning med hänvisning till löne- och arbetsförhållanden och förbjuder de 45 000 anställda i kommunen att flyga med flygbolaget på arbetstid.

Text: Travel News • 2015-05-19 Uppdaterad 2015-05-19

“Social dumpning är en form av svineri som vi motarbetar här i Köpenhamn”, skriver Jensen i ett mejl till den danska tidningen Berlingske, rapporterar TT.

Ryanairs kommunikationschef Ronan O’Keeffe kallar överborgmästarens uttalande ärekränkande och framhåller att det redan finns kollektivavtal för de anställda.

Ytterligare åtta danska kommuner har aviserat regler som innebär att bara flygbolag med danska kollektivavtal ska anlitas, rapporterar nyhetsbyrån News Øresund.

Att de anställdas dyrare biljetter betalas av skattebetalarna är inget problem enligt Lars Weiss, gruppordförande för Socialdemokoraterna i kommunen. 

– Vi har ett ansvar som Danmarks största arbetsgivare att se till så att den danska arbetsmarknaden fungerar, och det vore oansvarigt om vi varje gång valde det billigaste alternativet, säger Lars Weiss till Sveriges Radio. 

I morgon onsdag möts det danska flygfacket och Ryanair i den danska motsvarigheten till arbetsdomstolen.

Läs också: 


Text: Travel News • 2015-05-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top