Annons
Annons
Ett flygplan på marken fotat ovanifrån

Nu storsatsar lågprisflygen med nya rutter från bland annat Arlanda. Foto: GettyImages

Nyhet

Lågprisflygbolagen storsatsar: Här är de nya rutterna 2022

Det nya året rings in med nya rutter på den svenska flygmarknaden. Lågprisbolagen Eurowings och Ryanair meddelar att man expanderar – både inrikes och utrikes – med direktlinjer till bland annat Visby, Hamburg och Korfu.

Text: William Åberg • 2022-01-04 Uppdaterad 2022-01-04

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair etablerade sig i höstas på Arlanda med 23 nya linjer, efter att tidigare ha varit baserade på Skavsta flygplats. Inför sommarsäsongen 2022 kommer man att expandera med ytterligare 14 rutter, varav två inrikes. Helt nytt för Arlanda är direktlinjerna till Brindisi i Italien och Korfu i Grekland, Poznan och Wroclaw i Polen, Rijeka och Zadar i Kroatien samt franska Beziers.

Därtill tillkommer inrikesflyg till Luleå och Visby, utöver de redan trafikerade sträckorna till Göteborg, Malmö och Skellefteå. Totalt har nu flygbolaget lanserat 37 Europalinjer från Arlanda.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Ryanair till Arlanda och deras fortsatta expansion på den svenska marknaden. De nya linjerna till spännande destinationer i Europa, inklusive två inrikes, är ett viktigt tillskott och komplement till våra flygplatsers befintliga utbud, sa Charlotte Ljunggren, marknad- och försäljningsdirektör på Swedavia i ett pressmeddelande.

Även tyska Eurowings kommer i år att erbjuda fler resealternativ. I slutet av mars 2022 har Lufthansakoncernens lågprisbolag för avsikt att öppna en ny bas på Arlanda, med 20 direktlinjer till Europa. Bland dessa finner vi Alicante, Birmingham samt Pristina – och fler destinationer kommer att meddelas senare i år.

Från och med i maj kommer också resenärer från Landvetter att kunna flyga direkt till Tysklands näst största stad Hamburg med Eurowings. Sedan slutet av december erbjuder man även direktflygningar från Kiruna och Luleå till Stuttgart.

I Ryanairs tomrum på Skavsta flygplats har Wizz Air också valt att expandera. Senast i listan av nya destinationer är den ukrainska huvudstaden Kiev. 

Nya lågprislinjer från Arlanda 2022

Ryanair: Brindisi, Beziers, Corfu, Chania, Kiev, Rijeka, Rom-Fiumicino, Palma, Poznan, Venedig, Wroclaw, Zadar. Luleå, Visby.

Eurowings: Alicante, Barcelona, Berlin, Birmingham, Faro, Gdansk, Köpenhamn, Malaga, Nice, Palma, Pristina, Prag, Rom-Fiumicino samt Hamburg (från Landvetter), Stuttgart (från Kiruna och Luleå).


Text: William Åberg • 2022-01-04
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen