Annons
Annons
Ibland kommer barn med storken, ibland anländer de till världen på andra sätt. På ett flygplan till exempel. Foto: Bigstock.

Ibland kommer barn med storken, ibland anländer de till världen på andra sätt. På ett flygplan till exempel. Foto: Bigstock.

Nyhet

Mamman födde sitt barn på planet – döps efter flygbolaget

Den gravida kvinnan började få värkar när Jetstar-planet befann sig högt upp i luften på väg från Singapore till Burma. Väl nere på marken förlöstes en frisk bebis på 2920 gram till ljudet av medpassagerarnas applåder. Barnet – en liten pojke – döps nu efter flygbolaget.

Text: Johanna Jackson • 2016-04-29 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

En sådan spektakulär start i livet kräver nästan ett spektakulärt namn, det tyckte i alla fall mamman som beslöt sig för att döpa sin nyfödda son efter det australienska lågprisflygbolaget.

Jetstars policy kräver att passagerare som är gravida i vecka 28 eller mer måste ha ett läkarintyg för att flyga. De tillåter också kvinnor som är upp till vecka 40 att flyga – om flygtiden är under fyra timmar.

Flighten mellan Singapore och Burmas tidigare huvudstad Yangon skulle ta tre timmar, och att kvinnan skulle få värkar just under flygningen kom nog som en rejäl överraskning.

Efter att planet hade landat möttes det av ett läkarteam som hjälpte till med förlossningen och det dröjde inte länge förrän lilla Saw Jet Star för första gången såg dagens ljus, eller lampskenet från kabinen närmare bestämt. 

Enligt den singaporianska tidningen Straits Times mår både mamma och bebis bra och har sedan födseln förra veckan blivit utskrivna från sjukhuset. Det skriver CNN

Mamman födde sitt barn på planet – döps efter flygbolaget
Foto: Jetstar Asia/Twitter.

Och för att lille Saw Jet Star ska få en bra start i livet har flygbolaget meddelat att man ska donera bebistillbehör värda drygt 6 000 kronor till den nyfödda och hans mor. 

Gilla Vagabond på Facebook för fler sådana här artiklar i ditt flöde. 

Megan, 31, blev diagnostiserad med cancer – beslöt sig för att besöka världens sju underverk

Tog fel flyg med fel flygbolag – under fel namn

Här är världens säkraste – och farligaste – flygbolag


Text: Johanna Jackson • 2016-04-29
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top