300 kronor för ett paradis, inte fy skam det. Foto: Bigstock

Nyhet

Man fick paradis – betalade bara 300 kronor

För många är det bara en dröm att äga ett eget paradis – men för vissa blir det överraskande nog verklighet.

Text: • 2016-07-27

Har du någon gång drömt om att äga en helt egen resort. Ett paradis där du kan leva den ultimata drömmen för en inbiten resesjäl. Joshua från Australien gör just detta – han äger sin alldeles egna resort mitt ute i Stilla Havet. Och det ringa priset han fick betala var bara 300 svenska kronor (!) när han kammade han hem paradiset på Kosrae i Mikronesiska federationen.

Och det är ingen liten resort Joshua lyckades vinna – den har nämligen 16 välutrustade hotellrum, 8 stycken bilar, en stor restaurang med både inne-och uteservering, swimming pool och en stor privat strand (!).

När de tidigare ägarna Doug och Sally Beitz bestämde sig för att sälja sitt paradis, så valde de inte någon tråkig auktion. Istället bestämde de sig för att lotta ut sin resort på nätet, i hopp om att förändra någons liv. Nej, vi skojar inte. De lottade ut den!

 

Man fick paradis – betalade bara 300 kronor
Ön ligger på lagom bra avstånd från fastlandet. Foto: googlemaps

Utlottningen annonserades i april och folk över hela världen uppmanades att köpa en lott för att ha chans att vinna. Kosrae är en liten avskild ö mitt ute i Stilla havet med ca 6,500 invånare. Den är en av många små öar som tillsammans bildar den Mikronesiska federationen.

Enligt news.com.au ville paret Beitz ge chansen till någon som bara kunde drömma om något liknande.

– Vi trodde och hoppades att utlottningen skulle ge oss möjlighet att lämna över chansen till någon som är som oss – inte en miljonär, säger paret till news.com.au.

Så Joshua vem du än är och var du än befinner dig? Vi är grymt avundsjuka på dig.

wintheislandestates.com 


Text: • 2016-07-27
Nyhet

Scroll to Top