Annons
Annons

Italiensk ö ger nu bort getter gratis till den som vill ha. Ön har nämligen alldeles för mycket getter för att kunna hantera det. Foto: Unsplash

Italien

Nu kan du adoptera getter på italiensk ö – helt gratis

Borgmästaren på den italienska ön Alicudi har tagit ett desperat beslut. Getbeståndet måste minska – snabbt. Därför adopteras nu öns getter bort och vem som helst får ansöka.

Text: Karin Wimark • 2024-04-05 Uppdaterad 2024-04-05

Den lilla ön Alicudi ligger norr om Sicilien och är den västligaste delen av Eoliska öarna i Tyrrenska havet. Här i det bergiga landskapet har getterna levt vilt och harmoniskt i många år, men under senaste åren har getbeståndet ökat så pass mycket att getterna tagit sig ner i bostadsområden, invaderat hem och förstört grönområden, skriver The Guardian.

Exakt hur många getter som lever på ön är oklart, men det sägs finnas sex gånger så många getter som lokalinvånare – något som nu tycks ha gått över styr. Därför har de lokala myndigheterna på ön tagit ett beslut i förhoppning att hitta nya hem, till getterna.

– Vi vill absolut inte avliva dem, så vi uppmuntrar idén att ge bort dem istället, säger borgmästare Riccardo Gullo till The Guardian.

Läs också: Guide till Eoliska öarna – Italiens hemliga övärld

Den lilla ön Alicudi har en areal på endast 5,2 km². Foto: Getty Images

Han fortsätter:

– Alla kan ansöka om att få en get. Man måste inte syssla med jordbruk och det finns heller inte några begränsningar i hur många man kan ansöka om.

Ansökningen är öppen till 10 april. Efter att myndigheten godkänt din adoption har du 15 dagar på dig att fånga och ta med dig getterna från ön, skriver Expressen.

Läs också:

Årets roligaste djurfoton kommer garanterat få dig att le

Ridsemester i Sverige – 9 äventyr till häst

Italiens hemliga övärld – öluffa mellan Eoliska öarna


Text: Karin Wimark • 2024-04-05
ItalienNyhetDjur & natur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen