Annons
Annons
Kvinna ligger i en pool.

Den som vill kan nu gardera sig mot dåligt väder med den nya vädergarantin. Foto: Unsplash

Nyhet

Nu kan du få pengar tillbaka om det regnar på resan

Nu kan du sluta oroa dig över att regn ska förstöra semesterresan. Som första reseaktör i Sverige lanserar TUI en vädergaranti som ger ekonomisk ersättning vid regn.

Text: Karin Wimark • 2023-10-09 Uppdaterad 2023-10-09

Ser det ut att bli regn på semesterresan? För dig som längtat efter sol och bad är det lätt att bli besviken om vädergudarna sviker en. Nu kan du som reser med reseaktören TUI teckna en vädergaranti mot en tilläggskostnad som baseras på väderprognosen för hotellets position. Skulle prognosen visa regn på 1,5 mm per timme eller mer, under minst två timmar, så aktiveras garantin automatiskt och ger en utbetalning samma dag. Ersättningens storlek styrs av resans totalvärde.

Läs också: Så håller du humöret på topp hela resan – expertens 3 tips

Kvinnor med surfbrädor på stranden.

– Det ska kännas tryggt att resa med TUI. Vi kan inte påverka vädret på våra resmål, men med denna vädergaranti kan våra kunder få en rolig semester även om det regnar. Ersättningen betalas ut samma dag vilket ger resenärerna möjlighet att sysselsätta sig med väderoberoende aktiviteter, till exempel ett museibesök eller en shoppingrunda, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i Norden i ett pressmeddelande.

• Vädergarantin lanseras i oktober och finns tillgängligt som tillval för kunder som bokar en paketresa med TUI på utvalda resor. Resegarantin lanseras i samarbete med Sensible Weather, ett företag inom klimatteknik.

Läs också:

Ny undersökning avslöjar: Detta stjäl vi från hotellrummen

Semestervanorna vi hatar – men själva gör oss skyldiga till

Röda dagar 2023 – så tar du långledigt


Text: Karin Wimark • 2023-10-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen