Annons
Annons
Foto: SAS/Getty Images

Foto: SAS/Getty Images

Libanon

Nytt direktflyg från Stockholm till Beirut

Den 30 juni drar SAS igång ett direktflyg mellan Stockholm och Libanons huvudstad Beirut. Flyglinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan fram till den 7 september.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-02 Uppdaterad 2021-06-23

SAS trafikerar sedan tidigare Libanons huvudstad från Köpenhamn under sommarhalvåret. Men denna sommar blir det möjligt att flyga till Beirut även från Arlanda. Inledningsvis flygs rutten på onsdagar och söndagar men från och med mitten av augusti är det onsdagar och lördagar som gäller. 

– Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer även från Arlanda. Beirut är ett spännande semestermål samtidigt som många i Skandinavien också har en anknytning till regionen. För SAS är det ytterligare ett sätt att stärka vårt nätverk och kunna erbjuda våra resenärer bra förbindelser till populära destinationer, säger Karl Sandlund, EVP Commercial på SAS, i ett pressmeddelande.

Nytt direktflyg från Stockholm till Beirut
Beirut. Foto: Bernardo Ricci Armani/Getty Images

Biljetterna släpps till försäljning den 2 april. Rutten kommer att flygas med plan av typen Airbus 320neo och Boeing 737-800. Klimatfrågan är avgörande för flyget och SAS bedriver ett intensivt arbete med att förnya och uppgradera flottan, i syfte att minska bränsleförbrukningen och därmed utsläppen.

 – Att ställa om till ett mer hållbart resande är avgörande för flyget, och SAS målsättning är att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2030. Det sker främst genom en modernisering av flottan och en ökad andel biobränslen. Som en del av SAS omställningsarbete har SAS också valt att koldioxidkompensera alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen, säger Karl Sandlund.

Nya direktflyg till Wien från Göteborg och Stockholm

Checka in på världens första hotell som drivs av robotar


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-02
LibanonNyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen