Så här gick Graham Hughes resa över världen. Foto: theodysseyexpedition.com

Så här gick Graham Hughes resa över världen. Foto: theodysseyexpedition.com

Nyhet

Nytt världsrekord i resande

Fyra år och 31 dagar. Så lång tid tog det för britten Graham Hughes att resa till alla världens länder – utan att flyga. Nu har resan uppmärksammats av Guinness rekordbok.

Text: • 2014-03-05

I januari 2009 hoppade Graham Hughes från Liverpool på en båt i Buenos Aires i Argentina med destination Uruguay. Drygt fyra år senare avslutade han sin resa i Sydsudan och hade därmed besökt världens 201 länder.

Nu har bedriften erkänts av Guinness rekordbok som dessutom utnämnt rekordet till “snabbaste tiden för att besöka världens alla länder med kollektiv marktrafik”, skriver tidningen The Telegraph.

Syftet med resan var att visa att det med en handfull dollar, lite envishet och tålamod, går att resa vart som helst om man verkligen vill, berättade Graham Hughes för tidningen.

För att kunna fastställa rekordet krävdes en granskning av mer än 10 000 foton, 193 passtämplar, 400 timmar videofilm och data med över en miljon GPS-positioner.

– Jag kan inte minnas ett mer fängslande rekord att kontrollera under de senaste åren. Det krävdes en hel del arbete och tid för att kunna verifiera. Grahams prestation är häpnadsväckande och det är ett nöje att erkänna hans nya Guinness världsrekordtitel, säger Marco Frigatti, vice vd på Guinness World Record till tidningen.

I klippet nedan kan du följa resan runt världen på fyra minuter.


Text: • 2014-03-05
Nyhet

Scroll to Top