Annons
Annons

Sömn prioriteras allt mer på hotell i världen. Foto: Gettyimages

Nyhet

Sova bra på semestern – årets sömnigaste resetrend!

Allt från AI-styrda sängar, till kuddmenyer och musikbibliotek med vaggvisor. En god sömn på semestern är den nya trenden och allt fler hotell satsar ordentligt.

Text: Karin Wimark • 2023-05-08 Uppdaterad 2024-01-29

Våren står i full blom och de långa ljusa dagarna fylls lätt upp med aktiviteter och sociala tillställningar. När semestern därför står runt hörnet är det inte helt ovanligt att energin tryter. Ny data från hotels.com visar att närmare hälften (44 %) av svenskarna är mer positivt inställda till hälsoresor under 2023 och behovet att fokusera på den mentala och fysiska hälsan växer sig starkare.

Sömndoktor & AI-sängar

En av de senaste resetrenderna är en god natts sömn och allt fler hotell världen över har specialiserat sig för att ge gästerna den bästa sömnkvaliteten på semestern. På Hästens Sleep Spa i Portugal sover du gott i de blåvita sängarna medan Six Senses på Ibiza har både hälsoterapi och sömndoktor på plats. The Bejamin Royal Sonesta i New York utnämner sig vara stället för ”deep sleep & counting sheep” och erbjuder sina gäster kuddmenyer, meditation, white noise-maskiner och ett musikbibliotek med vaggvisor i staden som aldrig sover.

Att stanna på hotellrummet känns knappast som en uppoffring på Six Senses Ibiza. Foto: Six Senses/Ibiza
Allt fler hotell satsar på god sömnkvalitet och specialerbjudanden – från sömncoacher till AI-styrda sängar. Foto: Unsplash

En snackis är även Park Hyatts samarbete med företaget Bryte. Här kan du checka in i sviten Sleep Suite med en AI-styrd säng som anpassar sig efter såväl kroppsvärme som sovmönster. När du vaknar på morgonen finns all information du kan tänkas behöva om din sömnkvalitet tillgänglig.

Även i Sverige

Elite Hotels satsar på stora kuddmenyer på rummen och nyöppnade Jacy’z i Göteborg erbjuder rumstypen Dark at Jacy’z utan fönster för bättre sömn. Men årets snackis skedde i början av året då Scandic Park i Stockholm bjöd in till upplevelsen ”Sveriges sömnigaste hotell”. Under en helg möttes gästerna av personal i pyjamas, erbjöds nattamat och fick gå på en sömnkonsert nedbäddade i sängar i en stor konsertlokal. Efter den lyckade lanseringen har Scandic sett en ökad efterfrågan på att ordna något liknande igen, och i fler städer.

– Det tycker vi såklart är fantastiskt roligt och ett kvitto på att det är ett viktigt ämne, säger Johanna Enghage, kommunikation på Scandic Sverige.

Efter vinterns hotellupplevelse där sömn stod i fokus har Scandic sett en ökad efterfrågan på liknande tillställningar. Foto: Scandic


Text: Karin Wimark • 2023-05-08
NyhetRestipsHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen