Annons
Annons

Sveriges enda undervattensbar. Foto: Carlsberg Sverige.

Nyhet

Sveriges första undervattensbar har öppnat

Den som befinner sig i den svenska semesterpärlan Smögen kan under veckan besöka Sveriges första undervattensbar. En bar med neonskyltar, ölkyl och bardisk – fast på havets botten.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-04 Uppdaterad 2022-07-04

Baren kommer med uppmaningen ”Don’t drink and boat” och är ett initiativ från Carlsberg som vill påminna om att avstå alkohol till sjöss. Enligt statistik från Transportstyrelsen har mer än varannan person som omkommer i fritidsbåtsolyckor alkohol i blodet (2011-2020). Baren symboliserar den sista rundan på havets botten, eftersom det är där den som kör båt alkoholpåverkad riskerar att hamna.

– Vår ambition med undervattensbaren är att den ska bli en viktig påminnelse om att avstå alkohol till sjöss, och i stället välja ett alkoholfritt alternativ, säger Henric Byström från Carlsberg Sverige i ett pressmeddelande.

Baren är komplett med bardisk, barstolar, neonskyltar, ölkyl och kranar. Så sätt på dig partyhatten, eller nej, simfötterna, och dyk ned! Baren finns utanför Göstas fisk och Smögens fiskauktion i Smögen under vecka 27 i sommar.

En påminnelse om var det kan sluta för den som kör båt onykter. Foto: Carlsberg Sverige.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-04
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen