Annons
Annons
Nu blir det fritt fram för surfing i Thailand för Telenors privatkunder. Foto: Istock.

Nu blir det fritt fram för surfing i Thailand för Telenors privatkunder. Foto: Istock.

Nyhet

Telenor blir först i Sverige att avskaffa roamingavgifter utanför Europa

Operatören Telenor blir först i Sverige att avskaffa roamingavgifter utanför Europa. Numera kan svenskar med abonnemanget även surfa fritt i Thailand, Malaysia och Burma.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-25 Uppdaterad 2021-06-23

Efter att EU beslutat att slopa roamingavgifter för samtal, surf och SMS inom gränserna vid mitten av 2017 har allt fler operatörer börjat slopa eller sänka sina avgifter i förväg. 

För Telenors räkning innebar det att roamingavgifterna, alltså de extraavgifter som tillkommer för mobilanvänding utanför Sverige, avskaffades inom EU och ESS för privatkunder redan i juni 2016.  

Med sitt nya abonnemang Telenor Frihet erbjuder operatören nu möjligheten att använda data utan extra kostnad även i semesterfavoriten Thailand och i länderna Burma och Malaysia. För samtal och SMS tillkommer fortfarande normal roamingavgift.

– Vi har fÙ?tt enorm positivt gensvar sedan vi lät våra kunder använda sina mobiler utan extra kostnad i 33 länder i Europa. Därför känns det naturligt för oss att nu utöka erbjudandet till andra populära destinationer, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige. 

5 oumbärliga resehacks för mobilen

Här är världens sju underverk – på Instagram

5 sköna öar i södra Thailand


Text: Johanna Jackson • 2017-01-25
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top