Annons
Annons
Hurghada, som bland annat lockar med ett rikt marinliv, gör comeback på årets topplista över svenskarnas populäraste sportlovsresor. Foto: Istock.

Hurghada, som bland annat lockar med ett rikt marinliv, gör comeback på årets topplista över svenskarnas populäraste sportlovsresor. Foto: Istock.

Nyhet

Resetoppen: Hit reser svenskarna på sportlovet

Egyptiska Hurghada gör en comeback på topplistan över svenskarnas hetaste resmål under sportlovsveckorna. Andra uppstickare är Vietnam och Sri Lanka. Det visar färsk bokningstatistik från resebyråerna Ticker och Resia.

Text: Johanna Jackson • 2017-02-08 Uppdaterad 2021-06-23

När det är sportlov väljer många svenskar att ta med sig familjen för att fly kylan och väderrusket med en resa till varmare breddgrader. 

Klassiska resmål som Kanarieöarna och Thailand fortsätter att dominera. Men det resmål som ökat mest under sportlovsveckorna bland Tickets bokningar är London, som ser en ökning på 87 procent.

På Tickets topplista finns dessutom två nya resmål – Milano och Hurghada som återigen letat sig in i bokningstoppen efter stora tapp i samband med den arabiska våren. Till Hurghada har bokningarna ökat med 65 procent. 

Resetoppen: Hit reser svenskarna på sportlovet
Playa de Amadores, Gran Canaria. Ön är ohotad etta på sportlovstoppen. Foto: Istock.

− Årets uppstickare Hurghada lockar med fina stränder, klimat, bra prisnivå och relativt kort flygtid jämfört med resor exempelvis till Asien, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor. 

Uppstickare på Resias topplistor är istället resmål som ligger lite längre bort. Vietnam har en bokningssökning på hela 74 procent, enligt resebyråns statistik och Nya Zeeland och Sri Lanka har en ökning på 52 procent respektive 51 procent. 

– Både Vietnam och Sri Lanka är stora snackisar i år. Det är tydligt att svenskarna vill upptäcka nya resmål – helst före alla andra när det känns nytt och spännande, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Tickets topplista

1. Gran Canaria 
2. Phuket 
3. Teneriffa 
4. Bangkok 
5. Dubai 
6. Krabi 
7. London 
8. Miami 
9. Milano 
10. Hurghada 

Resias topplista

1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Phuket
4. Krabi
5. Fuerteventura
6. Sal (Kap Verde)
7. Lanzarote
8. Puerto Plata (Dominikanska republiken)
9. Cancun
10. Dubai

*Vietnam, Sri Lanka eller Nya Zeeland är inte med på Resias topp 10 men har haft de största procentuella ökningarna. 

Här hittar du de bästa stränderna på Gran Canaria

Santa Cruz – bästa tipsen bortom turiststråken på Teneriffa

50 tips i Phuket


Text: Johanna Jackson • 2017-02-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top