Annons
Annons
U2

Följ med på en guidad tur genom U2:s musikaliska historia med David Letterman. Foto: GettyImages

Nyhet

U2 guidar David Letterman genom Dublin i ny dokumentär

Fira St Patrick's Day med U2. Då är det nämligen premiär för dokumentären där det irländska rockbandet guidar talkshow-ikonen David Letterman genom Dublin och sin musikalisk historia.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-05 Uppdaterad 2023-03-10

Är du ett fan av rockbandet U2, drömmer du om att resa till Dublin? I den nya dokumentären ”Bono & The Edge: A sort of homecoming” med talkshow-ikonen David Letterman får vi följa med på en historisk resa i det irländska rockbandets Dublin. Dokumentären har premiär på streamingtjänsten Disney+ den 17 mars, på samma dag som St Patrick’s Day firas av irländare världen över.

I dokumentären får vi ta del av ett antal konserter och samtal mellan sångaren Bono och gitarristen The Edge och Letterman. Dokumentären ger en unik inblick i bandets historia – som till stor del utspelar sig i den irländska huvudstaden. Längs vägen följer även Letterman med på en resa genom Dublin. Här besöker han till exempel Forty Foot, ett populärt badställe i Dublin och åker tåg med bandet tåg till County Wicklow. De besöker även ett antal ikoniska pubar i Dublin, inklusive McDaid’s pub.

Häng med på pubrunda med U2 och David Letterman. Foto: GettyImages

Alla U2-fans som besöker Dublin kan själva följa i bandets fotspår och till exempel besöka Irlands största stadion Croke Park, där bandet har spelat otaliga gånger, eller Windmill Lane Recording Studios, där de har spelat in musik. Den som vill kan också bo på Clarence Hotel, som en gång ägdes av Bono och The Edge (dock äger de fortfarande huset). Premiären sammanfaller också med det efterlängtade albumsläppet av Songs of Surrender, som innehåller låtar från det ikoniska bandets 40-åriga karriär, inklusive hits som Beautiful Day och One.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen