Annons
Annons
Familjen Bridgerton i Netflix serien

Andra säsongen av Bridgerton tar med oss till Storbritannien. Foto: LIAM DANIEL and NETFLIX © 2020

Nyhet

Upplevelser i Storbritannien för fans av Netflix-serien Bridgerton

Ett tag var det den mest sedda serien på Netflix. Nu är andra säsongen av Bridgerton här och vi radar upp inspirerande platser och upplevelser för den som vill leva och andas Bridgerton.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-03-23 Uppdaterad 2022-03-23

Den här moderna tolkningen av livet i England under Regency-tiden (år 1811 till 1820) har blivit en enorm succé efter den första säsongen som hade premiär i december 2020, och har fått publiken över hela världen att drömma om ett liv likt den inflytelserika och glamorösa Bridgerton-familjens.

En kväll i engelsk Regency-anda

Fever, som arrangerar ”Secret Cinema” och spännande upplevelser, bjuder besökare att kliva in i Bridgertons värld fram till slutet av mars. På en hemlig plats i London, som har pyntats in i minsta detalj, transporteras gästerna på Bridgerton-balen tillbaka till år 1813. Alla gäster blir tilldelade en karaktär, en historia och ett uppdrag att fullfölja under kvällen. Under de tre timmar som upplevelsen varar finns det massor av tid att dansa, njuta av snittar och mingla med medlemmar från societeten (de andra festdeltagarna).

Hus fotade uppifrån i staden Bath
Upptäck Bath … en perfekt stad för den som vill åt Bridgerton-känslan. Foto: GettyImages

Bridgerton-upplevelser i Bath

Bath är ett Unesco-världsarv som ligger 90 minuter med tåg från London och är en riktig Regency-stad, vilket gör den till ett drömresmål för Bridgerton-fans. Sedan första säsongen släpptes har många skräddarsydda upplevelser poppat upp i den pittoreska staden. Det finns olika promenadrundturer på temat, bland annat en skräddarsydd fotorundtur och en rundtur bland Bridgerton-platser och musik med välkomnande och roliga guider och en promenadrundtur i Regency-Bath som tar dig förbi Pulteney Bridge, Pump Room och Queen Square. Brit Movie Tours erbjuder en två timmar lång Bridgerton Tour genom Baths historiska gator med stopp vid fantastiska fotoplatser och ett flertal inspelningsplatser, inklusive Madame Delacroix klänningsateljé, ”Modiste”.

För att fira den nya säsongen har fyra hotell i Bath skapat nya upplevelser för gäster, så att de kan fördjupa sig i Lady Danburys och familjen Featheringtons värld. Abbey Hotel erbjuder översvallande Bridgerton-inspirerat afternoon tea. Gäster kan kliva in i Bridgertons värld på Francis Hotel, vilket innefattar en övernattning, en rundtur bland inspelningsplatserna och Bridgerton-inspirerat afternoon tea. Basking in Bridgerton är GuestHouse hotels senaste erbjudande med en fängslande rundtur bakom kulisserna i Bath och två nätter på hotellet. Gäster kan promenera som en Bridgerton på Royal Crescent Hotel & Spa med afternoon tea i den engelska trädgården och en privat Bridgerton-rundtur av Bath.

Bro över en flod  i staden Bath
Vackra Pulteney Bridge i Bath. Foto: GettyImages

Bridgerton-inspirerat i London

Med start i London tar Go Tours Bridgerton Locations Tour besökare på ett äventyr genom några av seriens främsta inspelningsplatser och Storbritanniens mest älskade Regency-stad, Bath. Rabbies har satt ihop en privat dagstur full av Bridgerton-magi, med utflykter till Bath och London, och höjdpunkter som Syon House, historiska Greenwich och Cobham’s Painshill Park, som har varit kulisser till flera scener i serien. Brit Movie Tours erbjuder en rundtur i Storbritanniens moderna vagn, en svart taxi, som åker från centrala London via Wilton House och Buckingham Palace i London samt förbi Gunter’s Tea Shop, Lady Dee’s Hat Emporium och Lady Danburys storslagna residens i Bath. 

Höjdpunkterna på Luxury Vacations UK:s Bridgerton-rundtur är afternoon tea på Royal Crescent Hotel, ett besök på Jane Austen Centre och en tur till Fashion Museum medan femstjärniga Lanesborough Hotel välkomnar gäster till upplevelsen Live Like a Bridgerton. Gästerna kan sova som medlemmar i den georgianska societeten och vakna upp till en avslappnad frukost i sängen serverad av en personlig butler. Erbjudandet avrundas av Bridgerton-inspirerat afternoon tea för två eller en picknick i Hyde Park, ett besök vid inspelningsplatser med en privat chaufför och en promenadkarta över Londons bästa Regency-sevärdheter.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-03-23
NyhetKonst och kultur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen