Frankrike

Världsdel: Europa · Huvudstad: Paris · Valuta: Euro · Invånare: 65 436 552 ·Tidszon: UTC+01:00 · Statsskick: Semipresidentiell republik · Hemsida: http://www.francetourism.com/

Kontinent
Land
Städer & områden
 

De snöiga Alperna i öster, den mäktiga och blåsiga Atlanten i väster och den soliga Rivieran i söder. Däremellan slätter och högplatåer i Picardie och Alsace, böljande gröna kullar i Normandie och Provence, klippor i Bretagne och lummiga dalgångar i Dordogne.

Lägg till det en uppsjö av kulturella rikedomar så förstår du att Frankrike har en hel del att erbjuda och att fransmännen har all anledning att vara stolta över sitt land, som är det näst största i hela Europa.

För den som anser att mat och vin hör till livets väsentligheter, har Frankrike en central plats på världskartan. Landet är helt enkelt den västerländska kokkonstens vagga, och de flesta känner väl till vindistrikt som Bordeaux och Champagne? Franska viner har fortfarande en särställning bland konnässörer för sin sofistikerade smak.
 
Sedan har vi Paris, värd en resa i sig. Paris är en av Europas få riktiga storstäder, en brusande multikulturell metropol med nio miljoner invånare.  Det är svårt att förbli opåverkad av stadens puls, och det är inte svårt att förstå att konstnärer och författare har lockats till Paris som flugor till en sockerbit genom tiderna. Paris är helt enkelt en stad som tar fram det kreativa och romantiska hos människorna.
 
 

Läsning om Frankrike