Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

5 nya appar att ladda ner inför resan

Mobilen har verkligen blivit en reseaccessoar vi inte vill vara utan. Vi letar restauranger, bokar biljetter och hotell, hittar adresser, översätter fraser och förevigar resan med härliga fotografier. Här är några nya reseappar till din mobil för att göra din nästa utlandsvistelse ännu bättre.

Text: Johanna Jackson • 2017-07-07 Uppdaterad 2021-06-23

1. Dayuse 

Dayuse är perfekt för långa mellanlandningar eller andra tillfällen där man befinner sig på genomresa i en stad under en kortare period. Appen låter användaren boka hotell på dagtid till ett kraftigt rabatterat pris, så att du kan duscha, ta en tupplur eller bara ladda batterierna. Finns i 16 länder och 100 städer. 

5 nya appar att ladda ner inför resan

2. PlanChat

För dig som vill planera nästa kompisresa eller familjesammankomst i utlandet på ett enkelt sätt. PlanChat är en reseapp som är speciellt framtagen för just gruppresor. Lägg till alla personer som ska med på resan, chatta, rösta på olika aktiviteter, lägg till intressanta restauranger och håll koll på utgifterna.  

5 nya appar att ladda ner inför resan

3. Roammate

Roammate är perfekt för soloresenärer som vill träffa nytt folk på destinationen och för den som letar efter resekamrater. Svara på kontaktannonser från hela världen eller skriv en egen. 

5 nya appar att ladda ner inför resan

4. My Panda 

My Panda skapades som ett resultat av attackerna i Paris 2015. Appen finns i ett 30-tal storstäder världen över, som New York, London, Johannesburg och Rio de Janeiro och informerar dig om säkerhetsläget i respektive stad. I vissa städer finns även kontaktuppgifter till larmcentraler och möjlighet att se var närmsta polisstation finns.  

5 nya appar att ladda ner inför resan

5. Loungebuddy 

Har du en lång mellanlandning att ta dig igenom eller är du i desperat behov av en dusch? Lyxa till det genom att köpa ett dagspass på en flygplatslounge. Loungebuddy ger dig möjlighet att köpa pass på över 170 lounger världen över. 

5 nya appar att ladda ner inför resan

5 resesajter du inte vill vara utan

5 oumbärliga resehacks för mobilen som alla borde känna till


Text: Johanna Jackson • 2017-07-07
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top