Annons
Annons
Paris katakomber

Vi listar fem läskiga platser i världen. Paris undre värld är ett! Foto: Unsplash/Liam McGarry

Restips

5 skrämmande platser i världen

Är du vidskeplig? Här är fem platser som sägs vara hemsökta och där risken är stor att stöta på spöken.

Text: Johanna Jackson • 2022-10-23 Uppdaterad 2022-10-23

1. Changi Beach, Singapore

Hemsökt strand

Svävande huvudlösa kroppar, gälla skrik och förtvivlad gråt mitt i natten. Changi Beach i Singapore är känd för att vara en av de mest hemsökta platserna i Asien. Det var här den japanska Sook Ching-massakern, under andra världskriget, utspelade sig. Flera tusen kinesiska soldater torterades till döds och det sägs att deras spöken lever kvar där än idag.

Vackra solnedgångar och skräckinjagande historier. Foto: GettyImages

2. Ontario, Kanada

Skrikande tunneln

Den ”Skrikande tunneln” ligger vid Niagarafallen i delstaten ­Ontario, Kanada, och byggdes i början av 1900-talet. Enligt ­sägnen är tunneln hemsökt av en liten flicka som ska ha dött där efter att ha flytt från ett brinnande hus. Det sägs att om man tänder en tändsticka i tunneln hör man flickans ekande skrik. Tunneln har bland annat förekommit i filmatiseringen av Stephen Kings skräckroman Dead Zone.

Tunnlar är väl ofta lite läskiga – den här lite extra mycket. Foto: GettyImages

3. Fuji, Japan

Mystisk skog

Den mystiska skogen Aokiga­hara ligger vid foten av Japans högsta berg Fuji och är känd för sin tystnad. Skogen är så pass igenvuxen att vinden har svårt att ta sig igenom och djurliv finns knappt. Sedan långt tillbaka har man trott att skogen är hemsökt av demoner och spöken. Det har hörts skrik bland träden och konturer av andar sägs svepa omkring.

Vid Fujis fot ligger den mystiska och läskiga skogen Aokiga­hara. Foto: GettyImages
En hemsökt skog. Foto: GettyImages

4. Paris, Frankrike

Underjordisk kyrkogård

I slutet av 1700-talet började en del av katakomberna under Paris att användas som gravplats. Man flyttade ner lik från kyrkogårdar och idag finns miljoner skelett begravda tjugo meter under Paris gator. En bit av tunnelsystemet är öppet för guidade turer. Men i de mörka, fuktiga gångarna sägs det finnas fler än bara turistgrupperna. Flera har vittnat om att ha känt sig förföljda och känt beröring. Utan att få någon ­förklaring.

Under Paris boulevarder ligger katakomberna.

5. Edinburgh,Skottland

Spökslott mitt i stan

Många menar att Edinburgh är den mest hemsökta staden i hela Europa. Det 900 år gamla slottet är välkänt för sina spöken, bland annat gamla krigsfångars andar och ett hund­spöke. En man med en säckpipa försvann för flera hundra år sedan i tunnlarna under slottet. Det händer att man hör hans sorgsna melodier eka om nätterna …

Edinburgh Castle ligger mitt i stan. Foto: Unsplash/Ben Guerin

Text: Johanna Jackson • 2022-10-23
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen