Annons
Annons
Foto: iStock

Foto: iStock

Restips

Flygbolagets nya tjänst: checka in bagaget hemma

Att checka in på egen hand har varit möjligt på flygplatserna världen över ett bra tag – men nu har flygbolaget Emirates lanserat en tjänst som erbjuder incheckning redan på hemmaplan.

Text: Linnéa Axelsson • 2018-07-09 Uppdaterad 2018-07-09

Det har blivit allt vanligare att flygbolagen väljer att ta bort sin personal vid incheckningen och i stället låter resenärerna checka in själva vid datorer. Men Dubaibaserade flygbolaget Emirates gör tvärt om – de har lanserat Home Check-In, som går ut på att en anställd kommer hem till dig och hjälper till med incheckningen, skriver SvD Perfect Guide.

Tjänsten fungerar så här: 12 timmar innan flygets avgång kan du ansöka om incheckning på den plats du önskar. Då kommer en Emirates-anställd hem till dig, sätter på bagagetaggar och transporterar ditt bagage till flygplatsen. Det kostar 350 dirhams, vilket motsvarar cirka 850 kronor, att använda tjänsten, enligt SvD.

I nuläget är det dock endast möjligt att utnyttja denna service i Dubai. Det återstår att se om denna typ av incheckning blir möjlig i Sverige också. 

 

 


Text: Linnéa Axelsson • 2018-07-09
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen