Jonathan Powley erbjuder övernattning i sin renoverade taxi. Foto: Airbnb

Jonathan Powley erbjuder övernattning i sin renoverade taxi. Foto: Airbnb

Restips

Här kan du bo minuter från centrala Manhattan – för 330 kronor per natt

Är du sugen på billig och unik övernattning i New York så kanske det här är helt rätt för dig.

Text: Elisabeth Andersson • 2016-06-28

Att hitta boende i New York är oftast inte billigt, speciellt om du vill bo hyfsat centralt. Men nu finns en unik möjlighet att via Airbnb övernatta i en taxi! Japp, det är sant. Ägaren Jonathan Powley har renoverat om sin taxi till ett boende för två, med dubbelsäng, kuddar, filtar och luftkonditionering, skriver Daily Mail.

Här övernattar du för 39 dollar per natt, det vill säga drygt 330 svenska kronor. Bilen står parkerad i Long Island City och har enligt Powley nära till både kollektivtrafik och kaféer. Med tunnelbanan når du centrala Manhattan på bara några minuter.

Här finns till och med en portabel campingtoalett, men den går tyvärr inte att spola i. Andra saker du kan tänkas sakna under din vistelse är bekvämligheter som till exempel en dusch, men Powley kan peka ut några lokala gym där du kan tvätta dig om det skulle behövas.

Trots avsaknaden av bekvämligheter har boendet fått några riktigt positiva recensioner, även om några gäster berättar att de inte ens stannade hela natten. 

Som Powley själv konstaterar, det passar helt enkelt inte för alla. 

 

Airbnb kan förbjudas i New York

De 10 mest unika platserna att hyra med Airbnb

New York-bo byggde igloo – la upp den på Airbnb


Text: Elisabeth Andersson • 2016-06-28
Restips

Scroll to Top