Annons
Annons
Instagramkonton

Vagabonds digitala redaktör listar sina 7 favoritkonton av kvinnor som inspirerar hennes resor. Bild: GettyImages

Restips

Kvinnor på Instagram – 7 favoritkonton för inspiration och resor

Cocktails i skogen och mönstrade kläder från Västafrika, ölsnack i Sverige och vindrömmar i Paris. Instagram är fullt med konton som får en att inspireras och känna reslust. Vagabonds digitala redaktör listar 7 favoriter!

Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-08 Uppdaterad 2023-07-24

För mig finns många Instagram-konton som både inspirerar och ger konkreta tips till världens alla hörn – men det är sällan renodlade resekonton. Här listar jag sju favoriter som alla drivs av kvinnor som inspirerar och gör mig nyfiken på omvärlden, mat, destinationer och aktiviteter.

Färgstarkt i Malmö & Västafrika

Egentligen måste jag slå ett slag för hela tre Instagram-konton i ett gällande Henry Rude – en absolut favorit för inspiration när det kommer till kläder, accessoarer och smycken från Västafrika, men också resor. Dels har vi @henryrude – ett accessoar- och klädesmärke som samarbetar med skräddare och textilförsäljare i Västafrika. Det är en mönsterfest för ögat med inslag av ”bakom kulissen”-poster där vi får följa med till bland annat Ghana och Burkina Faso. Sen har vi då grundaren Victoria Pettersson Henrys egna konto, @victoria.p.henry – där kan man djupdyka ner i hennes färgstarka värld. Sist men inte minst – befinner du dig i Malmö måste du besöka hennes butik och studio Veya på Mäster Danielsgatan 3. Håll koll på Instagram-kontot @veyastudio för varor och inspiration.

Öl för hela slanten

Även här måste jag ta sats för flera Instagram-konton. Dels @olgaris som främst är en Facebook-grupp med över 9000 följare. Ölgäris syfte är att bidra till en jämställd ölkultur genom att lyfta ölbryggande och ölintresserade gäris, tipsa om öl, ha workshops mm. En fröjd för alla som älskar öl helt enkelt. Följ kontot för inspiration, event och massa tips. Sen har vi grundaren Josefine Törnqvist vars Instagram-konto @josefinethequeen är en härlig blandning av öl och resor – what not to love? Jag älskar att få hennes öltips från när och fjärran – opretentiös och alltid kul när hennes poster kommer upp i flödet.

Vindrömmar i Frankrike

Något som alltid går hem i min värld är personer som vågar – punkt! Vågar vara sitt sanna jag, vågar vara sårbar, vågar följa sin dröm – ja, att våga är en företeelse alldeles för stor för att avhandlas här, men en som vågar följa sin dröm är Emily Lester-Fouilleroux. Hon började intressera sig för vin, tog ett WEST-certifikat och reste till Frankrike 2016 bara för att inse att hon behövde flytta från Seattle i USA till Paris för att på riktigt fullfölja sina drömmar. Idag bor hon i Bourgogne och delar sin tid mellan hemmet, Paris och andra franska vinregioner, är en efterfrågad vinexpert och skriver bloggen Paris Wine Girl. Hennes konto @pariswinegirl är ett utmärkt sätt att följa hennes vinresa.

Hållbart resande – tips & inspiration

Vill du fortsätta resa, men göra det mer hållbart med tanke på miljö, människor och djur? Vill du bli inspirerad och är öppen för förändring – följ @reformtravel för tips, inspiration och ögonöppnande fakta. Grundaren av Reform Travel, Hanna Anfelter, har en lång och bred erfarenhet från rese- och tidningsbranschen. Hon ville skapa en digital inspirationssajt om hållbart resandet för alla – och det har hon lyckats med. Här blandas riktigt schyssta restips med information på ett sätt som gör det lätt att vilja förändra sitt resande till det bättre.

Berlin Berlin Berlin

Jag älskar Berlin! Staden är ett hopkok av kulturer, konstnärsvisioner, hobbyverksamheter, miljötänk och såväl fint och dekadent storstadsliv. Jag följer säker ett 20-tal olika Instagram-konton om Berlin, men den första kärleken var @stillinberlin som drivs av Mary Scherpe. Varje år köper jag hennes ”Best Places in Berlin”-guide där hon listar ett hundratal restauranger, kaféer, snabbmatshak, vintage- och designbutiker, bokaffärer, brunchställen, barer och mycket mer. Via hennes Instagramfeed kommer en strid ström av riktigt grymma tips i min favoritstad!

Cocktails i det vilda

Instagram-kontot @mixedbybella är till för alla oss som älskar en förbannat god cocktail. Bella Porcile är bartender och kreatör och blev nyligen aktuell med boken ”Vilda drinkar”. Hennes koncept är lika spännande som hon själv – hon använder nämligen naturens råvaror till sina drinkar – kottar, rallarros, harsyra, kråkbär och så vidare och så vidare. I ena stunden är hon i Åre och vandrar genom snön för lingonris, i andra stunden är hon på en flott bar i någon storstad och gästspelar som bartender med sin blåbärssirap och talgkottesockerlag. En resa jag älskar att följa från mitt Instagram-baksäte.

Kvinnor ute på tur

Med över 200 000 följare på @womenwhohike får man följa olika kvinnor som ger sig ut i vildmarken, ut på tur och ger sina tips på allt från ställen att upptäcka till utrustning och förberedelser. Gruppen är skapad i USA och det mesta innehållet kommer från just amerikanska kvinnor – dock finns det en Facebook-grupp med fokus på vandring i Europa. Flödet är verkligen inspirerande med så många olika slags berättelser och kvinnor som får ta plats.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-08
RestipsRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen