Annons
Annons
Fjällvandring, öluff, skärgårdsliv och segling. Foto: Gettyimages & Sofia Zetterqvist.

Fjällvandring, öluff, skärgårdsliv och segling. Foto: Gettyimages & Sofia Zetterqvist.

Restips

Hit reser redaktionen i sommar

Från Luleås skärgård i norr, till den grekiska övärlden i söder. Från fjällvandring, till skärgårdsseglatser. Så här planerar Vagabonds redaktion att spendera sina sommarmånader.

Text: Redaktionen • 2021-06-14 Uppdaterad 2021-08-30

Fredrik Brändström, chefredaktör

Hit reser redaktionen i sommar
Chefredaktör Fredrik tar bilen till sina hemtrakter och besöker Luleås skärgård. Foto: Gettyimages.

”Sommaren kommer främst att gå i svemesterns tecken, inom nära räckhåll från vatten och bad. Börjar med ett par dagar på Torsö  i Vänerns skärgård, följt av en vecka på Bjärehalvön i Skåne, en av mina sommarfavoriter, samt en lång roadtrip norrut till mina hemtrakter i Luleå skärgård. I slutet av sommaren hägrar en vandring längs Bohusläns kust samt – ta i trä – en resa till sydligare breddgrader. Valet står mellan Korsika, Abruzzo i Italien eller en tågresa till Berlin med Snälltågets nya nattåg.”

Karin Wimark, redaktör

Hit reser redaktionen i sommar
Redaktör Karin ska segla vid både Västkusten och Stockholms skärgård. Foto: Gettyimages.

”Min tanke denna sommar var att inte boka in särskilt mycket – delvis på grund av Covid19 men också på grund av att jag rehabar en bruten fot. Men, jag lyckades inte särskilt väl med att hålla schemat tomt! På agendan står segling i såväl Stockholms skärgård som längs Västkusten. Återkommer om vilken kust som blir sommarens vinnare! Dessutom ska jag till Gotland för en mini-roadtrip och hem till Hälsingland en sväng. Utomlands då? Jag testade vingarna och besökte Mallorca i slutet av maj och fick helt klart mersmak. Kommer högst troligt att boka en resa till Apulien i södra Italien mot slutet av sommaren.”

Per J Andersson, redaktör

Hit reser redaktionen i sommar
Två veckors öluff i Grekland beger redaktör Per sig ut på i sommar. Foto: Gettyimages.

”Efter ett år med mindre resande än vanligt är det rena rama ketchupeffekten i sommar. Först ska jag öluffa två veckor i Grekland med min 14-åriga son. Sedan ta tåget till Berlin med min flickvän för att insupa känslan av kontinental-Europa. Därifrån tar vi tåget till tyska ön Usedom, burgna Berlinbors favorit under la belle èpoque, för att cykla och bada från de vidsträckta sandstränderna. Därefter hinner jag med nattåget till Umeå också, och ett besök på ön Norrbyskär, som var skogsföretaget Modos försök för mer än 100 år sedan att skapa ett idealsamhälle för arbetare.”

Sofia Zetterqvist, webbredaktör

Hit reser redaktionen i sommar
Webbredaktör Sofia ska fortsätta sin fjällvandringstradition. Här gick hon Kungsleden vid Saltoluokta, i år blir det antagligen Jämtlandstriangeln. Foto: Sofia Zetterqvist.

”Syrran och jag har fjällvandrat med tält tre år i rad och tänkte fortsätta traditionen även denna sommar, antagligen blir det nattåg och Jämtlandstriangeln i år. Sedan ett par obligatoriska veckor i mina föräldrars lantställe på norra Gotland. Så fort vi fått första vaccinsprutan bokar jag och min kille sedan in oss en vecka vid Medelhavet, tänker just nu att ett tryggt charterpaket på grekisk ö känns smidigast. Men mest resor planeras till senare i höst, bland annat en skrivvecka i florentinskt kloster i Italien, och ett par månader på varmare breddgrader – kanske en Kanarieö. Undrar hur många svenskar som sagt ”inte en vinter till hemma…” senaste året?”


Text: Redaktionen • 2021-06-14
RestipsRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen