1145363.jpg

Restips

Sevärdheterna som öppnar 2016

Surfnördar, fotbollsfans och Disneyfantaster kommer att få anledning att resa ut i världen nästa år för att vara först på plats när några av de nya attraktionerna öppnar.

Text: • 2015-11-10

Sevärdheterna som öppnar 2016

Shanghai Disney Resort, Kina

Den första Disneyparken som öppnar i Kina är tänkt att slå upp portarna våren 2016. Som de andra Disneyparkerna kommer det att finnas ett “Magic Kingdom” med alla klassiska figurer och en tekniskt avancerad “Pirates of the Carribean”-attraktion bland annat. Karuseller och attraktioner kommer att vara utspridda på sex olika teman runt om i parken och utanför hittar man Disneytown med restauranger, hotell, teater, butiker och nattklubbar för attraktionströtta föräldrar.

Mer info: shanghaidisneyresort.com

Sevärdheterna som öppnar 2016

FIFA World Football Museum, Zurich, Schweiz

Ögonblicket alla fotbollsfantaster har väntat på närmar sig, nämligen öppnandet av världens största fotbollsmuseum i Zürich. Detta fotbollsmecka kommer att ha 3 500 kvadratmeter utställningsyta fördelat på tre våningar, med bland annat 3D-animationer, interaktiva spel och världens största samling av fotbollsböcker. Här kan man också spana in den ursprungliga VM trofén, äta något i sportbaren eller köpa med sig något från presentbutiken.

Mer info: www.fifa.com

Sevärdheterna som öppnar 2016

Nationalmuseum, Singapore

Singapore har flera museum i världsklass, men om du bara har tid att se ett under nästa år så låt det bli Nationalmuseum. Museet upptar två av Singapores mest historiska byggnader, det tidigare stadshuset och högsta domstolen. Museet kommer att visa upp Sydostasiens konst från 19-talet fram till i dag. Missa inte heller den femte våningen där det finns en takträdgård med fantastisk utsikt över stan.

Mer info: nationalmuseum.sg

Sevärdheterna som öppnar 2016

Louvren Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

Konstmuseet Louvren i Abu Dhabi är en sevärdhet i sig med sin futuristiska arkitektur signerad Jean Nouvel, där byggnaden ser ut att sväva ovanför en konstgjord sjö. Bygget har varit omstritt och öppningsdatumet har succesivt flyttats fram men tanken är portarna ska slås upp för allmänheten under 2016. Museet kommer ha permanenta utställningar med konst från hela världen, med ett särskilt fokus på konst som överbygger gapet mellan öst och väst. Man kommer också att låna in konst från huvudmuseet i Paris med bland annat verk av Van Gogh, Monet och Da Vinci.

Mer info: www.louvreabudhabi.ae/

Sevärdheterna som öppnar 2016

Surf Snowdonia, Wales

Den vackra nationalparken Snowdonia i Wales har länge varit ett populärt resmål för vandrare och äventyrare. Bland det naturliga landskapet växer alltfler konstgjorda anläggningar upp, bland annat finns här Europas längsta zipline. Under nästa år öppnas även den spektakulära och påkostade surflagunen upp, en 300 meter lång konstgjord lagun som med hjälp av regnvatten producerar en tvåmetersvåg varje minut. Vågens storlek varierar på olika delar av lagunen så även nybörjare kan prova på att surfa.

Mer info: surfsnowdonia.co.uk

Sevärdheterna som öppnar 2016

BASK Resort, Gili Meno, Indonesien

Längtar du efter sol, spa och liv i lyx? Eller kanske att få se skymten av David Hasselhoff (som redan signat upp sig för att köpa en av lyxvillorna här). Då ska du bege dig till Indonesien nästa år, där lyxresorten Bask kommer att öppna. Resorten är under uppbyggnad just nu på ön Gili Meno nära Bali och kommer att ha en privat strand, restaurang i världsklass, en beach club och till och med en undervattensskulpturpark.

Mer info: baskgilimeno.com

Sevärdheterna som öppnar 2016

Mamma Mia! The Party, Stockholm, Sverige

Även här hemma i Sverige händer det en del spännande saker nästa år. Som om inte Abbamuseet vore nog öppnar nu även temarestaurangen “Mamma Mia! The party” med en del restaurang, en del disco och en del allsång. Restaurangen är tänkt att öppna på Gröna Lund i januari 2016 och ABBA-legenden Björn Ulvaeus ligger bakom den nya middagsupplevelsen. Restaurangen är byggd som en grekisk taverna (precis som där filmen utspelar sig) och showen spelas upp omkring den, där alltså publiken har chans att delta.

Mer info: mammamiatheparty.com

11 ruiner du måste uppleva innan du dör

16 av världens underligaste festivaler

16 av de vackraste platserna på jorden


Text: • 2015-11-10
RestipsListor

Scroll to Top