Annons
Annons

Är du en nyfiken resenär som älskar att upptäcka världen och bli berörd? Då är Tankar för dagen: manual för nyfikna resenärer något för dig. Omslag: Lisa Benk

Tävling

Vinn boken ”Tankar för dagen – Manual för nyfikna resenärer”

Vagabonds redaktör Per J Andersson är aktuell med en ny bok som får nyfikna resenärer att längta ut i världen. Vi lottar ut fem böcker – var med och tävla!

Text: Redaktionen • 2022-02-01 Uppdaterad 2022-02-02

För att möta verkligheten krävs det att man upprepade gånger kol­liderar med den. Få saker påverkar oss lika starkt som att förflytta oss till helt nya platser. När Per J Andersson var 18 år packade han ryggsäcken och gav sig ut i världen på egen hand. Ända sedan dess har han haft en känsla av att hans närvaro skärps vid kontakten med det främmande.

Kontakten med det nya gör honom mer uppmärksam­ma på sin omgivning och sina innersta tankar. Men att resa kan också innebära tuffa prövningar och hemlängtan. Allt kan hända.

Som en av Pers favoritreseskild­rare, Paul Theroux, har uttryckt det: ”Resande är inte semester, och ofta motsatsen till vila”.

I boken Tankar för dagen – manual för nyfikna resenärer (Ordfront förlag) får vi, i olika texter, följa författaren ut i världen och se honom vilsen, förundrad, överväldigad – ibland pånyttfödd – över allt det nya och annorlunda. Han har några goda råd på vägen: stäng av mobilen, testa att resa ensam, färdas på marken så ofta som möjligt och skaffa dig minst en ny vän där ute.

Tävla här!

Sista tävlingsdag söndagen 6/2.


Text: Redaktionen • 2022-02-01
RestipsTävling

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen